Manşetler

Dünyanın 10 GB RAM’e sahip ilk telefonu Vivo Xplay7 yakında resmiyet kazanabilir

vivo xplay7Vivo kısa süre önce tanıttığı Vivo X20 Plus UD ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Şirket, söz konusu telefonda parmak izi tarayıcısını ekranın altına entegre etmişti. Vivo akıllı telefon pazarının zirvesinde olmasa da, şirketin hırsı ve cesurluğu dikkat çekiyor. Yakında tanıtılması beklenen Vivo Xplay7 de bu algıyı iyiden iyiye kuvvetlendirecek gibi görünüyor. 18:9 ekran taşıması beklenen telefonun 10 GB RAM barındıracağı söylentisi de etrafta dolaşmaya başladı.

Akıllı telefonlarda yüksek bellek kapasitesine olan ihtiyaç zaman zaman sorgulanıyor. Çoğunlukla kullanım senaryolarının yüksek kaynak ihtiyacı duymaması, 8 GB RAM’in bile sorgulanmasına neden oluyor. Ancak bu durum şirketleri daha ileriye gitmekten alıkoymayacak gibi görünüyor.

Vivo’nun da 10 GB RAM ile faydadan çok “bir şeyi yapabileceğini kanıtlama” peşinde olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Xplay7 sayesinde Vivo, ince bir telefona 10 GB RAM yerleştirmek gibi zorlu bir işi gerçekleştirebildiğini tüm teknoloji dünyasına göstermiş olacak. Bir akıllı telefonda bu kadar yüksek bir bellek kapasitesine ihtiyaç duyulması ise pek muhtemel görünmüyor.

Xplay7’nin heyecan verici yönleri ise RAM kapasitesiyle sınırlı kalmayacak. Akıllı telefonun 18:9 görüntü oranlı ekranının 4K çözünürlük desteğine sahip olması da konuşulanlar arasında yer alıyor. Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti ve Sony imzalı sensörler taşıyan çift lensli arka kamera kurulumu, telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Vivo Xplay7 ekran içi parmak izi tarayıcısıyla gelecek

Vivo Xplay7, ilk olarak X20 Plus UD’de sunulan Synaptics imzalı ekran içi parmak izi tarayıcısını da taşıyacak. Vivo’nun yeni akıllı telefonuna “Face ID 2.0” olarak tanımlanan bir yüz tanıma çözümü eklemesi de oldukça muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER