Teknoloji

Vivo Xplay5 tanıtıldı: 6 GB RAM, Qualcomm Snapdragon 820 işlemci

vivo-xplay5-010316

Çinli mobil cihaz üreticileri, son derece ilgi çekici ve güçlü akıllı telefonlar geliştirmeye devam ediyor. Vivo’nun yeni akıllı telefonu Xplay5 de 6 GB RAM barındırmasıyla dikkat çekiyor. İki yöne kavisli ekrana sahip olan akıllı telefon ile Vivo, Samsung ve BlackBerry sonrası çift tarafa kavisli ekrana sahip akıllı telefon tasarlayan üçüncü üretici oldu. Genel olarak hatlarıyla Galaxy S6 edge ve iPhone 6’yı hatırlatan Vivo Xplay5 donanımsal özellikleri de görenleri oldukça etkileyecek cinsten.

Çift SIM desteği bulunan Xplay5, iki farklı versiyonla geliyor. Şirket tarafından “Flagship Edition” olarak adlandırılan versiyonda Qualcomm Snapdragon 820 işlemci, 6 GB LPDDR4 RAM, 128 GB dahili hafıza bulunuyor. Standart model ise Qualcomm Snapdragon 652 işlemci, 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı barındırıyor.

Her iki versiyonda da 5.43 inç Super AMOLED ekran bulunuyor. Söz konusu ekran, 2560 x 1440 piksel QHD çözünürlük sunuluyor. Akıllı telefonun arkasındaki 16 megapiksel çözünürlüklü f/2.0 diyafram aralıklı, Sony IMX298 sensörlü kamera otomatik odaklama yeteneğine sahip. Bu kameraya çift tonlu LED flaş eşlik ediyor. Cihazın önünde ise selfie meraklıları için f/2.4 diyafram aralığına sahip 8 megapiksel çözünürlüklü kamera kamera yer alıyor. 3600 mAh kapasiteli pil, hızlı şarj özelliğiyle birlikte geliyor. NFC ve USB Type-C barındırmayan akıllı telefon kutusundan Android 5.1 işletim sistemiyle çıkıyor.

“Flagship Edition” olarak anılan amiral gemisi versiyon için bir piyasaya çıkış tarihi açıklanmasa da, standart model şimdiden ön siparişe çıkmış durumda. Standart modelin fiyat etiketinde 3 bin 698 yuan (1650 TL) yazacak. Üst klasmandaki versiyon içinse 4 bin 288 yuan (1915 TL) ödemek gerekecek. Vivo Xplay5, altın rengi ve pembe renk seçenekleriyle potansiyel alıcıların karşısına çıkacak.

İLGİLİ HABERLER