Teknoloji

Yeni Vivo X80 Pro sızıntısı önemli özelliklere ışık tutuyor

vivo x80 pro

Vivo X80 serisi 25 Nisan’da Çin’de gözler önüne çıkacak. Şirket henüz serinin üyelerine dair pek fazla detay paylaşmış değil. Ancak sızıntılar sayesinde X80, X80 Pro ve X80 Pro Plus’la ilgili pek çok şey şimdiden biliniyor. Vivo’dan X80 serisi hakkında yeni detayların gelmesi beklenirken, Vivo X80 Pro modelinin teknik özellikleri için bir sızıntı daha geldi. Daha önce ortaya çıkan bilgileri doğrulayan bu sızıntı, başka detayları da gösteriyor.

X80 Pro’nun 6.78 inç büyüklüğünde 120 Hz 2K AMOLED ekranla gelmesi bekleniyor. 12 GB RAM, 256 veya 512GB depolama alanı, 4700 mAh pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Bu özellikler daha önceki sızıntılarda da görülmüştü. Yeni sızıntıda telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin bulunacağı belirtiliyor. Daha önce telefonun Dimensity 9000 işlemciyle geleceği iddia edilmişti.

Yeni sızıntıda telefonun arkasında dört kameranın bulunacağı bilgisi veriliyor. Burada ana kamera görevini 50 megapiksel sensör üstlenecek. 48 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 12 megapiksel telefoto kamera ve 8 megapiksel periskop kamera eşlik edecek. Daha önceki sızıntılarda ultra geniş açılı kamera ve telefoto kameranın çözünürlüğünün 12 megapiksel olduğu iddia edilmişti.

Sızıntıda ön kameranın çözünürlüğü konusunda bilgi verilmiyor. Ancak daha önceki dedikodulara göre, X80 Pro 32 megapiksel ön kamerayla gelecek.

Vivo X80 Pro kullanıcılarını bekleyen özellikler arasında ultrasonik ekran içi parmak izi tarayıcısı, 80W kablolu ve 50W kablosuz şarj, Android 12 ve Origin OS Ocean kullanıcı arayüzü telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER