Teknoloji

Vivo X60 serisi bazı değişikliklerle dünyaya açılıyor

vivo x60 pro

Vivo X60 ve X60 Pro için bir süredir beklenen küresel açılım sonunda gerçekleşti. Ancak bu açılım sırasında bazı değişimlerin olması da dikkat çekiyor. X60 Pro Plus Çin’e özgü kalma durumu devam ederken, donanımsal ve yazılımsal anlamda başka değişiklikler de yapılıyor.

Orijinal X60 Pro’nun kalbindeki Exynos 1080 işlemci, uluslararası versiyonda yerini Snapdragon 870’e bırakıyor. Bu ileri bir adım gibi görünse de, telefondan periskop lens de çıkarılıyor.

48 megapiksel çözünürlüklü ana kamera sensöründe bir değişim söz konusu değil. Vivo’nun özel gimbal sistemi standart optik görüntü sabitlemeye kıyasla daha gelişmiş bir sabitleme sağlıyor. Buna ek olarak, telefonda piksel değiştirme teknolojisi de bulunuyor. Böylelikle fotoğraflarda piksel başına düşen detay ve renk doğruluğu kuvvetlendiriliyor. Zeiss markalı lensler de yazılımla destekleniyor.

120 derece görüş açısına sahip 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera da varlığını koruyor. 13 megapiksel telefoto kamera ise 2x yakınlaştırma yapıyor. X60 Pro’nun Çin versiyonundaki 5x periskop lens ise sistemden çıkarılıyor.

X60 Pro

Diğer unsurlarda ise bir değişim söz konusu değil. Snapdragon 870’e 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı eşlik ediyor. Extended RAM özelliği telefona ekstra 3 GB RAM sağlıyor. OriginOS kullanıcı arayüzünün yerine ise Funtouch OS 11.1 tercih edilmiş.

X60

Vivo X60’ın uluslararası versiyonu da Pro ile aynı işlemciye, bellek kapasitesine ve depolama alanına sahip. 6.56 inç olan ekran büyüklüğü X60 Pro ile aynı olsa da, kavisli panelin yerini düz panel alıyor. Ana arka kamerada da Vivo’nun tescilli gimbal sisteminin yerine daha standart bir optik görüntü sabitleyici bulunuyor.

Vivo X60 Pro ve X60’ın uluslararası versiyonlarının fiyatları, çıkış tarihleri ve piyasaya çıkacakları ülkeler konusunda şu an için bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER