Teknoloji

Vivo X30 tanıtımları kamera sisteminin detaylarını gösteriyor

vivo x30

Vivo akıllı telefon pazarının yükselen değerleri arasında bulunuyor. Çinli üretici kısa süre içinde akıllı telefon pazarında önemli yeniliklere imza atsa da, kamera konusunda “kuzeni” olarak da tanımlanabilecek Oppo’nun arkasında kalmıştı. Ancak Vivo, sıradaki amiral gemisi telefonu X30 ve bu telefonun 60x Super Zoom özelliğiyle aradaki farkı kapatacak gibi görünüyor.

Vivo tarafından Weibo’da yapılan paylaşım, şirketin X30’un kamerası konusundaki iddiasının pek de boş olmadığını düşündürüyor. Bunlardan birinde X30’un kamerasıyla gökyüzündeki bir uçağın gövdesine bile zoom yapılabileceği şeklinde bir ipucu veriliyor. Profesyonel fotoğraf makineleri için bile oldukça zorlu olan bu işte optik ve dijital zoom bir arada kullanılıyor.

Vivo tarafından paylaşılan videolarda, daha somut bilgiler de mevcut. Akıllı telefonun periskop tarzı kamerasını gösteren videolardan birinde telefonun 16 ila 123 mm. arası odak mesafesi ve  f/1.8 ile f/3.0 arası diyafram genişliği desteğine sahip olacağı görülüyor.

vivo x30Artık pek çok akıllı telefon üreticisi, yeni cihazlarına dair bazı bilgileri resmi duyuru öncesinde paylaşıyor. Vivo da X30’la birlikte bu modaya uyuyor. Şirket kamera konusunda önemli bilgileri verse de, temel teknik donanımı henüz açıklamış değil.

Vivo X30 ne zaman tanıtılacak?

Ancak sızıntılar sayesinde X30’un teknik kadrosu konusunda fikir edinmek de mümkün. İddialara göre, akıllı telefonun kalbinde Samsung’un entegre 5G modeme sahip Exynos 980 işlemcisi bulunacak. Vivo’nun şimdiden öne çıkardığı özelliklerden birisinin de 5G desteği olduğunu belirtmekte fayda var.

Kamera için verilen rakamsal değerler oldukça etkileyici. Bunların gerçekte nasıl sonuçlar doğuracağını görmek içinse beklemek gerekiyor. Vivo X30 için şimdilik bir tanıtım tarihi açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER