Teknoloji

Vivo S18 serisinin tasarımı ve özellikleri için ipucu geldi

vivo s18

Vivo S17 serisinin duyurusunu geçtiğimiz mayıs ayında yapmıştı. Şirket bu seri altında S17, S17 Pro ve S17e modellerini kullanıcılarının karşısına çıkarmıştı. Şimdi de bu serinin takipçisi için hazırlıklar başlamış gibi görünüyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station, Vivo S18 serisinin tasarımıyla ilgili detayları paylaştı. Buna ek olarak, S18 Pro modelinin bazı kamera özellikleri de şimdiden sızdırıldı.

Digital Chat Station, aralık ayında Çin’de piyasaya sürülmesi beklenen iQOO Neo 9 ve Neo 9 Pro modellerinin tasarımını gösteren çizimleri bir süre önce paylaşmıştı. Ünlü duyumcu, şimdi de Weibo hesabı aracılığıyla benzer bir görsel daha yayınladı ve aralık ayında tanıtılması beklenen S18’in de benzer bir tasarıma sahip olacağını iddia etti.

iQOO Neo 9 serisinde düz ekran tercih edilirken, S18 ve S18 Pro’da muhtemelen kenarlara doğru kavis yapan bir OLED ekrana yer verileceği söyleniyor. S18 serisinde Neo 9 serisinden farklı olarak bir telefoto kamera bulunması bekleniyor. Buna bağlı olarak arka kamera modülünün de değişmesi muhtemel görünüyor.

Sızıntıya göre, S18’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 işlemci olacak. Pro versiyonda ise Dimensity 9200 işlemcinin tercih edilmesi bekleniyor. İki telefonun da ihtiyaç duydukları enerjiyi 80W şarj destekli 5000 mAh kapasiteli pilden alacağı öngörüler arasında yer alıyor.

İki telefonda da ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü ve optik görüntü sabitleme destekli sensörlerin üstleneceği belirtiliyor. Pro modelde Sony IMX920 sensörün tercih edileceği söylenirken, standart modelde aynı tercihin tekrarlanıp tekrarlanmayacağı belirsizliğini koruyor. Pro modelin kamera sisteminde 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve telefoto kameranın olacağı da konuşuluyor.

Vivo S18 ve S18 Pro’da maksimum RAM kapasitesi 16 GB olacak

Bir başka sızıntıya göre; V2323A model numaralı Vivo S18, 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı, 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı, 12 GB RAM ve 512 GB depolama alanı, 16 GB RAM ve 512 GB depolama alanı ile kullanıcıların karşısına çıkacak. S18 Pro’da da aynı seçeneklerin sunulması muhtemel görünüyor. S18e’nin de düz ekranla gelmesi bekleniyor. Vivo S18 serisi için yeşil ve siyahın yanı sıra birden fazla renk tonunu barındıran bir renk seçeneğinin sunulacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER