Teknoloji

Vivo NEX 5 sızıntısı özellikler ve tasarım için ipucu veriyor

vivo nex 3 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Vivo NEX 5 önümüzdeki dönemde tanıtılması beklenen telefonlar arasında yer alıyor. Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da yapılan bir paylaşım, akıllı telefonun özellikleri ve çıkış tarihi konusunda fikir edinmeyi sağlıyor.

Sızıntıya göre, NEX 5 2021’in ikinci yarısında tanıtılacak. Akıllı telefonda ekranın içine yerleştirilmiş ön kamera ve dört tarafa kavisli ekran gibi özellikler bulunuyor. Pek güvenilmeyen bir sızıntıda telefonun arkasında altı kameranın olacağı iddia edilse de, bunun bir tür 1 Nisan şakası olduğu düşünülüyor. Vivo’nun telefonun iki versiyonunu tanıtması bekleniyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 888 işlemcinin bulunacağı belirtiliyor. Bu işlemciye eşlik edecek RAM ve depolama alanı kapasiteleri belirsizliğini koruyor. Telefonun her iki versiyonunun da 6.78 inç dört tarafa kavisli AMOLED ekranla gelmesi bekleniyor. Vivo’nun bir versiyonda ön kamerayı ekranın içine yerleştireceği, diğerinde ise ekrandaki deliğe yerleştireceği söyleniyor. Her iki versiyonun da 32 megapiksel kamera taşıyacağı belirtiliyor.

Arkada ise 50 megapiksel çözünürlüklü iki Samsung ISOCELL GN2 sensörün olacağı söyleniyor. Bu sensörlerden biri ana kamera işlevini görecek, diğeri ise ultra geniş açılı kamera olarak çalışacak. Vivo’nun gimbal ve optik görüntü sabitleme teknolojilerinin de kamera sisteminde mevcut olması bekleniyor.

Sızıntıya göre, Vivo NEX 5 4500 mAh pille gelecek. Şarj hızı konusunda ise farklı iddialar söz konusu. Bir sızıntıda 66W, diğerinde ise 120W şarj hızından bahsediliyor. Kablosuz şarj hızının ise 60W olacağı iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER