Teknoloji

Vivo Android telefonlarıyla Türkiye’ye giriyor

Vivo Android telefonlarıyla Türkiye'ye giriyor

Son yıllarda Android ekosisteminin gözde Çinli markaları birer birer Türkiye pazarına giriyor. Xiaomi, Oppo ve Realme’nin ardından Vivo da Türkiye’de Android telefonlarını satışa sunmaya başlıyor. Şirket gönderdiği davetiye ile Türkiye lansmanını online etkinlik ile gerçekleştireceğini duyurdu.

26 Ağustos 2020 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Türkiye lansmanında Vivo, Türkiye pazarına yönelik stratejisini, hedeflerini ve yol haritasını paylaşacak. Aynı zamanda şirket, Türkiye’de satışa sunacağı ilk Android telefon modelinin tanıtımını da gerçekleştirilecek.

Vivo’nun gönderdiği davette aşağıdaki ifadeler yer alıyor:

350 milyon kullanıcısı ve 2019’da 110 milyon adet cihaz satışıyla dünyanın önde gelen telefon markalarından biri olan vivo, Türkiye faaliyetlerine başlıyor.

vivo olarak Türkiye pazarına yönelik strateji, hedefler ve yol haritamızı paylaşacağımız ve Türk tüketicisinin beğenisine sunacağımız ilk ürünümüzü tanıtacağımız online basın toplantımıza katılımınızdan mutluluk duyacağız.

Online basın toplantısını takip edeceğiz ve Vivo’nun Türkiye ile ilgili duyurularını en hızlı şekilde aktaracağız.

Vivo Türkiye’ye ilk hangi Android telefonu getirecek?

Vivo son zamanlarda yeni akıllı telefonlar çıkarma konusunda epey aktif davranıyor. Vivo S7 tanıtılırken Vivo X60 gibi yakında çıkacak başka bir telefonun dedikoduları da ortalıkta dolaşıyor. Ancak Türkiye’ye ilk etapta Vivo X50 serisinin gelmesi bekleniyor. Geçtiğimiz aylarda Çin’de duyurusu gerçekleştirilen bu seri temmuz ayından itibaren uluslararası pazara açılmaya başlamıştı.

Vivo X50 Pro Plus sahip olduğu Qualcomm Snapdragon 865 işlemcisiyle serinin en tepesinde yer alıyor. 12 GB RAM, 120Hz 6.6 inç kavisli OLED ekran, 4350 mAh pil, 44W hızlı şarj desteği de başlıca özellikler arasında bulunuyor. Ana kamerada Samsung?un yeni 50 megapiksel ISOCELL GN1 sensörü ve Vivo?nun gimbal sistemi bulunuyor. Bu kameranın yanında 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 13 megapiksel 5 kat yakınlaştırmalı periskop yapılı telefoto kamera ve 32 megapiksel derinlik sensörüyle destekleniyor.

Vivo X50 Pro ise belirli alanlarda kesintiye gidiyor. İşlemci Snapdragon 765G, kavisli ekran 90Hz desteğine sahip, 4315 mAh kapasiteli pil ise 33W şarj desteğine sahip. En yüksek RAM seviyesi ise 8 GB. Ana kamera 48 megapiksel sensöre ve gimbal yapısına sahip. Ultra geniş açılı, telefoto kameralar ve derinlik sensörü sırasıyla 8, 8 ve 13 megapiksel çözünürlük değerlerine sahip. X50 Pro Plus modeline göre biraz daha ince; 8.04 milimetre kalınlığına karşın Pro Plus modelinin kalınlığı malzeme seçimine göre 8.83mm ile 9.48mm arasında değişiyor.

Normal Vivo X50 modelinde ise Snapdragon 765G işlemci, 90Hz düz ekran, 4200 mAh kapasiteli pil ve 48 megapiksel kamera yer alıyor. Kamerada gimbal sistemi yok. Ayrıca telefoto lens kaldırılıyor; X50 Pro?daki ultra geniş açılı ve derinlik sensörünün yanı sıra 5 megapiksel makro lens bulunuyor. 7.55 milimetre ile üç telefonun en incesi konumunda bulunuyor.

Her üç telefonda da 32 megapiksel ön kamera var ve bu kamera ekranda kamere deliğine yerleştiriliyor. Çift mod 5G, Wi-Fi 6 gibi özellikler de mevcut. Üçü de Android 10 tabanlı, Vivo?nun Funtouch OS 10 kullanıcı arayüzüyle yüklü geliyor.

İLGİLİ HABERLER