Teknoloji

Siri’nin yapımcılarından yeni sanal asistan: Viv

Siri’nin yapımcılarından yeni sanal asistan: Viv
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

viv sanal asistanSiri’nin yapımcıları geçen hafta içinde yeni sanal asistan servisi Viv’in ipucunu vermişti. Onların belirttiğine göre Viv Siri’den veya şu anda mevcut olan diğer tüm sanal asistandan daha fazlasını yapma yeteneğine sahipti. Siri’nin kurucularından Dag Kittlaus, New York şehrinde düzenlenene TechCrunch Disrupt etkinliğinde Viv’i ilk kez herkese gösterdi, bu yeni asistanı “her şey için akıllı arayüz” şeklinde tanımladı.

Kittlaus Viv’i bir grup katılımcının hazır bulunduğu bir salonda gerçekleştirdi, sanal asistana birtakım çok özel görevler vererek karşılıklarını aldı. Örneğin Kittlaus Viv’in üçüncü taraf servislerle olan entegrasyonunu gösterdi. Hotels.com ile entegre olan servis bir otel odası rezervasyonu gerçekleştiriyor, araç çağırmak için Uber’i arayabiliyor veya çiçek siparişi verebiliyor.

Viv çok özel sorulara da cevap verebiliyor. Örneğin Kittlaus sunumun bir anında sanal asistana yarından sonra akşamüstü saat 5’te Goldan Gate köprüsü yakınlarının 21 derece santigrattan daha sıcak olup olmayacağını sordu ve bunun cevabını aldı. Kittlaus sunumun tamamen canlı olduğunun altını çizdi. Herhangi bir sorun veya takılma yaşanmadığı için bu salondakileri bir hayli etkiledi.

Ayrıca sunum sırasında Kittlaus, Viv’i nasıl bir geleceğin beklediği konusunda da birtakım sözler sarf etti. Yapımcı, Viv’in başarısındaki en temel noktalardan bir tanesinin üçüncü taraf ekosistemi mükemmelleştirmek olduğunu kaydetti. Viv, Uber ve Venom gibi üçüncü taraf servislere sıkı şekilde bağlı ve Kittlaus bu tarz entegrasyonun kişisel asistanın başarısı için kritik olduğunun altını çiziyor.

Google ve Facebook tarafından satın alınma girişimleriyle ilgili olarak ortalıkta dolaşan dedikodulara Kittlaus basitçe, bu dedikoduların yanlış olmadığı şeklinde bir karşılık vermedi. Bu satın alma girişimleri herhangi bir şekilde sonuç vermeyecek, ancak Viv sanal asistan, Mark Zuckerberg ve Jack Dorsey gibilerden 12.5 milyon dolar yatırım toplamayı başardı bile.

Viv’in son kullanıcılarla ne zaman buluşacağı noktasında henüz kesin bir takvim yok. Kittlaus ilk entegrasyonların bu yılın sonlarına doğru başlayabileceğini söylüyor. Viv, başlangıçta Siri’nin olmak istediğine oldukça benziyor. Siri’yi 2010 yılında 200 milyon dolar karşılığında Apple’a satmadan önce, Kittlaus ve ekibi 45’e yakın servis için desteği entegre etmişti.

Viv sanal asistan için gerçekleştirilen tanıtıma ait videoyu aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca yorum bölümüne konuyla ilgili düşüncelerinizi bekliyoruz.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

TCL 75T8C, 75 inç ve 144 Hz ekranıyla 7.000 TL indirim sunuyor
TCL 75T8C, 75 inç ve 144 Hz ekranıyla 7.000 TL indirim sunuyor
Satın Al
DJI Osmo Action 6’nın üç bataryalı paketi 25.880 TL’ye geliyor
DJI Osmo Action 6’nın üç bataryalı paketi 25.880 TL’ye geliyor
Satın Al
Razer BlackShark V3 Pro, kablosuz oyun sesinde 2.783 TL fiyat avantajı sağlıyor
Razer BlackShark V3 Pro, kablosuz oyun sesinde 2.783 TL fiyat avantajı sağlıyor
Satın Al
Soundcore R50i NC, gürültü engellemeyi 1.799 TL’ye sunuyor
Soundcore R50i NC, gürültü engellemeyi 1.799 TL’ye sunuyor
Satın Al
Mcdodo’nun ekranlı 65W adaptörü yüzde 25 indirimle 1.199 TL’ye düşüyor
Mcdodo’nun ekranlı 65W adaptörü yüzde 25 indirimle 1.199 TL’ye düşüyor
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl