Eğlence

Vine izle butonu sayesinde tek tıklamayla video keyfi

vine videoları

vine izleKullanıcıların videodan videoya kaydırma dönemi bitiyor. Vine şimdi kullanıcılarına tek bir tıklamayla bir kanalın tüm videolarını arkalarına yaslanarak izleme fırsatı sunuyor.

Vine iOS ve Android uygulamalarına gelen güncellemeyle birlikte Vine tüm kanallarına “izle” butonu yerleştirdi. Böylelikle şimdiye kadar yayınlanmış tüm Vine videolarını tek seferde izlemek mümkün oluyor. Söz konusu buton hem her bir kullanıcının kanalında hem de Vine’ın çeşitli içerikleri bir araya getirdiği Keşfet bölümündeki kanallarda yer alıyor.

Vine videolarını hangi sıralamayla izleyeceğinizi seçebilirsiniz; kronolojik sırada izleyebileceğiniz gibi kronolojik sıralamanın tersine veya popülariteye göre de izlemeniz mümkün oluyor.

Vine’ın izle butonu akıllara ister istemez Snapchat Hikayelerini getiriyor. Snapchat de kullanıcılara hikayeleri tek seferde art arda izleme fırsatı veriyor. Her iki platformu da kullananlar için Vine’ın getirdiği özellik epey tanıdık gelecektir. Böylelikle Vine kullanıcıları video izlemekte daha da istekli olabilirler.

Vine için izle butonu çok farklı bir amaca hizmet ediyor. Snapchat’teki bir gün sonra kaybolan ve kullanıcıların 24 saat içinde izlemeleri gereken videolardan farklı olarak, izle butonu Vine deneyimini kullanıcılar için daha keyifli hâle getirmeyi amaçlıyor, sanki bir TV programı izliyormuş gibi Vine videolarının keyfini çıkarmayı sağlıyor.

Vine giderek kendisini bir sosyal ağdan daha çok kullanıcıların eğlenmek için uğradığı bir yerde konumlandırıyor. Bu nedenle insanlara video izlemeleri için daha geleneksel bir yöntem sunması epey mantıklı görünüyor. Vine izle butonunun dezavantajı insanları daha az paylaşıma yöneltmesi ve pasif bir izleyici hâline getirmesi olabilir, ancak belki de Vine’daki kullanıcıların büyük bir çoğunluğu bunu istiyordur.

İLGİLİ HABERLER