Eğlence

Vimeo Cameo’yu iOS için basit bir video editörü hâline getirdi

cameo-180615-1

Cameo için büyük bir güncelleme yayınlayan Vimeo, uygulamayı elementlerine ayırarak tüm deneyimi video düzenleme üstüne kuruyor. Yeni uygulamanın eski Cameo ile pek ilgisi olmasa da, bu değişimin olumlu yönde olduğunu vurgulamak gerekiyor. Eski Cameo, video düzenleme özelliklerini sosyal ağ sosuyla kullanıcılara sunarken, yeni Cameo’da odak noktası tamamen video düzenlemeye kayıyor. Sosyal özelliklerin ve Vine benzeri kısıtlamaların çıkartıldığı Cameo, yeniden tasarlanan düzenleme araçlarıyla çok daha kolay bir deneyim sağlıyor.

Cameo, yaklaşık bir yıl önce Vimeo tarafından satın alınmıştı. Yayınlanan son güncelleme, söz konusu satış sonrası gerçekleştirilen en köklü değişiklik olma özelliğini taşıyor. Güncelleme sayesinde Vimeo’nun mobil ortamda video kesme, renklendirme, düzenleme ve yükleme işlemi gerçekleştiren uygulamalara Cameo ile cevap verme isteği daha net biçimde görülüyor. Cameo’yu Vimeo’ya video yüklemek için bir araç olarak konumlandıran şirket, Cameo ile amatör yönetmenlerine de bir jestte bulunmuş oluyor.

cameo-180615-2

Video düzenleme uygulamaları değerlendirildiğinde Cameo’nun pek kendine özgü bir pozisyonu olmadığı görülüyor. Ancak uygulama kullanımı basit ve kolay bir araç isteyenler için son derece makul bir seçenek profili çiziyor. Cameo’nun içinden kamera aktif hâle getirilemiyor, ancak film rulosundan çekilen videolar Cameo aracılığıyla çeşitli işlemlerden geçirilebiliyor. Kullanıcılar Cameo ile çektikleri videolara ücretsiz müzik de ekleyebiliyor. Vimeo, şu an için sadece iOS’te boy gösteren Cameo’yu diğer platformlara taşımayı planlamıyor.

İLGİLİ HABERLER