Eğlence

Vimeo yapay zekâ ile video düzenlemeye yardımcı olacak

vimeo

Yapay zekâ destekli araçlar sunan platformlar grubunun en yeni katılımcısı Vimeo oldu. Video paylaşım platformu, içerik yapımcılarına videolarını daha kolay düzenlemelerine yardımcı olacak araçlarını duyurdu. Pek çok kişinin video hazırlamak veya düzenlemek için yeterli yeteneğe, zamana veya kaynağa sahip olmadığını belirten şirket; sunduğu özelliklerle bu alanlardaki engelleri kaldırmayı hedefliyor.

Yapay zekâ destekli üç yeni araç arasında en kullanışlısı yazı tabanlı video düzenleyicisi olacak gibi görünüyor. Bu araç sayesinde uzun sessizlikler ve aradaki “hmm”, “ah” gibi sesleri tek tıkla silmek mümkün hâle geliyor. Kullanıcılar ayrıca, aracın oluşturduğu dökümde belirli kelimeleri arayarak ve ardından sil’i tıklayarak videonun istedikleri herhangi bir bölümünü kolayca kaldırabilecek. Sosyal medya için kısa klipler oluşturmak istiyorlarsa, transkripti belirli bir kelime için arayabilir, kelimeyi, cümleyi veya paragrafı vurgulayıp sağ tıklayabilir ve ardından “yalnızca bunu sakla” seçeneğini seçebilecek.

Vimeo ayrıca, kullanıcı tarafından yazılan bir metin istemine, amaçlanan video uzunluğuna ve seçtikleri “tona” (kendinden emin, komik veya gündelik gibi) dayalı olarak tam bir komut dosyası hazırlayabilen bir komut dosyası oluşturucu sunuyor. TechCrunch sitesinin haberine göre, bu özelliğin temelinde OpenAI’ın GPT teknolojisi bulunuyor.

Son olarak şirket, yazı tipi boyutuna ve kullanıcının ayarladığı hıza sahip komut dosyalarını görüntüleyebilen bir ekran üstü teleprompter tanıttı. Bu, içerik oluşturucuların kamerayla göz temasını sürdürürken senaryoda kalmasına yardımcı olacak.

Vimeo’nun yeni araçları temmuzda kullanıma sunulacak

Vimeo bu üç aracı da Standart ve Pro abonelik planları kapsamında temmuz ayında kullanıcılarla buluşturacak. Kullanıcılar bu özellikleri 7 günlük test sürecinin bir parçası olarak deneyebilecek. Daha sonrasında bu paketleri kullanmaya devam etmek için sırasıyla aylık 77 ve 117 TL ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER