Teknoloji

ViewSonic’ten profesyonel fotoğrafçılar ve tasarımcılar için yeni monitörler

ABD merkezli görüntü teknolojileri geliştiricisi ViewSonic, profesyonel fotoğrafçılar, tasarımcılar ve video editörleri için geliştirdiği ColorPro serisi monitörlerinin Türkiye lansmanını gerçekleştirdi. ColorPro serisinin altında dört farklı model bulunuyor. Bu modellerden biri olan VP68 içinse dört farklı seçenek mevcut.

Etlinlikte konuşan ViewSonic Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa Ürün Geliştirme Müdürü Burak Aydın; ColorPro VP serisi monitörlerin geliştirme süreci hakkında bilgi verdi. Aydın, ColorPro VP serisiyle mükemmel içerik üretmek isteyen görsel sanatçıların tüm beklentilerini karşılamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Aydın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Görsel sanatlarla uğraşanların temel sorunlarından birinin de ürettikleri içeriklerin neden kötü göründüğü, doğru renkleri yansıtmayan renklerle üretilen içerikler günün sonunda yanlış renklerle tüketicinin beğenisine sunuluyor. Bizim ColorPro, VP serisi monitörleriyle hedeflediğimiz mükemmel içerik için görsel sanatçıların tüm beklentilerini karşılamak. Biliyoruz ki renkler yaratıcılığı destekliyor ve görsel sanatların doğuş hikayesi renklerle başlıyor. Görsel sanatlarda geniş renk uzayı artık yeterli değil. ‘Hassasiyet ve kesinlik’ anahtar kelimeler. Renklerin binlerce farklı tonu var. Ben ‘C’ rengini görmek isterken, monitörümün doğru rengi gösterip, göstermediğini nasıl anlayabilirim? İşte burada VP serisi monitörler devreye giriyor. VP2785-4K monitörümüz Adobe RGB renk uzayını yüzde 100 ekrana taşıyabiliyor. Diğer tüm VP serisi monitörlerimiz de sRGB renk uzayını yüzde 100 hassasiyetle sanatçıların dikkatine sunuyor. Ayrıca iş akış süreçlerini mükemmelleştirmek için ColorPro, VP serisi monitörler dik ve yatay kullanımı sağlayan oto-pivot özelliğini taşıyor. Dört kenar çerçevesiz tasarıma sahip VP68 serisi monitörler tasarımcılara sınırsız alan imkanı sağlıyor.”

ViewSonic Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa Bölge Müdürü Hasan Koçyiğit ise şirket olarak yola 33 yıl önce profesyonellere yönelik ulaşılabilir görüntü çözümleri üretmek için çıktıklarını belirtti. Koçyiğit, şirketin amiral gemisi hâline gelen ColorPro VP serisinin Ar-Ge çalışmalarının beş yıl sürdüğünü belirtti. ViewSonic’in Orta Doğu ve Avrupa operasyonlarının da Türkiye’den yönetildiğini söyleyen Koçyiğit, Türkiye’deki başarının yurt dışını da etkilediğini sözlerine ekledi.

ViewSonic ColorPro VP serisinin öne çıkan modelleri hangileri?

ViewSonic’in ColorPro serisinde farklı ihtiyaçları karşılamaya yönelik farklı ekran formatları bulunuyor. Bunlar arasında öne çıkanlardan biri, 21:9 görüntü oranına sahip VP3881 oluyor. 37.5 inç büyüklüğündeki ekran, 3840 x 1600 piksel WQHD+ çözünürlüğe sahip. 178 derece görüntüleme açısıyla gelen VP3881, 60Hz yenileme oranı sunuyor. Hem PC hem de Mac ile uyumlu olan VP3881’in hedef kitlesinde fotoğraf ve video sanatçılarına eserlerini gözden geçirmeleri için geniş bir alan sunuyor. Monitörün arkasında bir adet USB-A, bir adet USB-B ve bir adet de USB-C girişi bulunuyor. Buna ek olarak, VP3881’in arkasında iki HDMI girişi de mevcut.

viewsonic colorpro vp3881
VP3881

ColorPro VP serisinin dikkat çeken bir diğer üyesi ise VP2785-4K oluyor. 27 inç büyüklüğündeki 16:9 görüntü oranlı VP2785-4K’nın en önemli özelliği olarak, Adobe RGB renk alanının yüzde 100’ünün desteklenmesi ön plana çıkıyor. DCI-P3 renk alanında ise kapsama oranı yüzde 95 seviyesinde. Hem PC hem de Mac ile uyumlu olan VP2785-4K; iki adet USB-A, bir adet USB-B ve bir adet de USB-C girişi barındırıyor. VP2785-4K, kullanıcılarına HDR 10 desteği de sunuyor. Monitörün hedef kitlesinde ise basılı mecra, tekstil ve sinema içerikleri için derin renk tonları geliştiren tasarımcılar bulunuyor.

VP2785-4K

İLGİLİ HABERLER