Manşetler

Video: Samsung Galaxy S6 Edge’in kenar ekranları ne gibi avantajlar sunuyor?

samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-25

Samsung’un geçen hafta Mobil Dünya Kongresi’nde duyurusunu gerçekleştirdiği, her iki kenarında da kavisin bulunduğu bir ekrana sahip olan Galaxy S6 Edge ile ilgili ön izlenimlerimizi Barselona’dan aktarmıştık.

Galaxy S6 Edge’in her iki yakında da kavis bulunduğu için ekran her iki kenara da taşıyor, ancak yanda kalan ekran Galaxy Note Edge’dekine göre daha az alan kaplıyor. Galaxy S6 Edge’de yanlara taşan ekranların Galaxy Note Edge’in sadece tek bir kenara taşan ekranına göre daha az işlevsel olacağını düşünüyorduk. Ancak Galaxy S6 Edge’de de Kenar Ekranı ve bunun için geliştirilen çeşitli uygulama ve işlevler bulunuyor.

Galaxy S6 Edge’in ekranının kenara taşan bölümleri telefonu bir yüzeye arka yüz dışa bakacak şekilde koyduğunuzda ekranın kenarlardan görülmesini sağlıyor. Samsung’un “People Edge” olarak adlandırdığı bir işlev sayesinde beş kişiye kadar farklı renkler tanımlamanızı ve bunları People Edge’e eklemenize izin veriliyor. Böylelikle o kişilerden bir çağrı geldiğinde kenar ekranı üzerinden belirlenen renkler veriliyor ve siz kimin aradığını ekrana bakmadan anlıyorsunuz. Buraya kadar olan kısmı MWC’de hazırladığımız ön incelemede vermiştik. Ancak yukarıda gördüğünüz ve YouTube’un fenomen teknoloji video blogcularından MKBHD’nin hazırladığı Galaxy S6 edge ön bakış videosuna göre, böyle bir durumda gelen çağrıyı reddetmek için kameranın hemen yanında bulunan kalp hızı ölçer sensörüne parmağı dokundurup bekletmek yeterli oluyor.

Yine MKBHD’nin izlenimlerine göre, sağ kenardan ortaya doğru sürüklediğinizde People Edge altında belirlediğiniz beş kişiyi küçük resimler içinde görebilir, onlara hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

Son olarak MKBHD, Samsung Galaxy S6 edge’in kavisli ekranlarının Android uygulamalarını kullanırken kenardan yapılan sürüklemelerde büyük rahatlık sunduğunu söylüyor. Gerçekten de günümüzün ince çerçeveli telefonlarında kenardan yapılan sürükleme hareketleri çok rahat olmayabiliyor. Ancak Galaxy S6 edge’in kenarlara taşan ekranı sürükleme için daha fazla alan bırakıyor, aynı zamanda kavisli geçiş de sürükleme işleminin biraz daha doğal hissedilmesini sağlıyor.

Teknik özellikler bakımından Samsung’un Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’inin hemen hemen birbirinden farkı bulunmuyor. Ancak detaylarda yatan bu gibi unsurlar her iki cihazın birbirinden biraz da olsa farklı kullanıcı deneyimleri sunduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER