Manşetler

Video: iPhone Xs Max Kutusundan Çıkıyor

iphone xs max
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone Xs ve iPhone Xs Max, kasım ayı bitmeden hemen önce Türkiye’de satışa sunuldu. Geçen yıl ilk kez iPhone X ile tanıştığımız tasarımı devam ettiren, bununla birlikte daha büyük ekran seçeneğini de bünyesine ekleyen iPhone Xs serisi ile iPhone deneyiminde çıta biraz daha yukarı çıkarılıyor.

6.5 inç ekranlı iPhone Xs Max test merkezimize ulaştı. Üstelik yeni nesil iPhone’larla birlikte uzay grisi ve gümüşe katılan altın renkli model elimize geldi. Bu videoda kutu açılımını gerçekleştiriyor, daha sonra kurulumu yapıyor ve ilk turu atıyoruz.

iPhone Xs Max’in kutusundan, şimdiye kadar gördüğümüz tüm iPhone’ların kutusundan çıkanlarla hemen hemen aynı parçalar çıkıyor. Telefonun dışında 5W şarj adaptörü, USB-Lightning kablosu ve Lightning uçlu EarPods çıkıyor. Ayrıca hızlı başlangıç kılavuzu, Bu yılla birlikte Apple, kutulara 3.5 mm – Lightning adaptörünü eklemeyi bıraktı. Bunu sahip olmak isteyenlerin ayrı olarak satın almaları gerekiyor.

Aynı zamanda iPhone Xs Max de kablosuz şarj ve hızlı şarj desteğine sahip. Kutudan ise hızlı şarj destekli bir adaptör çıkmıyor. Bu destekten yararlanmak için Apple’ın sunduğu USB-C çıkışlı ve daha yüksek güç çıkışına sahip bir adaptöre ve USB-C – Lightning kablosuna ihtiyacınız var.

Kurulum işlemi birkaç dakika içinde tamamlanıyor. Eğer elinizde iOS 11 veya daha yeni sürümde çalışan bir iPhone veya iPad varsa, bunu iPhone Xs Max’e yaklaştırdığınızda, ekranında yeni bir iPhone ayarlama ekranı çıkıyor. Buradan işlemi başlatabilirsiniz. iPhone Xs Max’in ekranında beliren görseli elinizdeki daha eski iOS cihazının kamerasına okuttuğunuzda; Wi-Fi, Apple kimliği, dil ve bunun gibi bilgiler iPhone Xs Max’e aktarılıyor.

FaceID kurulumunu daha sonra yapabileceğiniz gibi, ilk kurulum sırasında da gerçekleştirebilirsiniz. Eğer eski iPhone’dan yeni bir iPhone’a geçiyor, ya da Android cihazdan geçiş yapıyorsanız, eski telefondaki verilerin iPhone Xs Max’e aktarılmasını da ilk kurulum sırasında gerçekleştirebilirsiniz. Siri’nin ayarlanmasını ister ilk kurulumda ister daha sonra gerçekleştirebilirsiniz.

iPhone Xs Max’in ekranı da ortamın ışık koşullarına göre farklı renk sıcaklıklarını sunuyor. Bunun ön izlemesini ilk kurulum esnasında yapabilirsiniz. Ayrıca ekranın standart veya büyütülmüş biçimde kullanımını ayarlamayı da ilk kurulumda gerçekleştirebilirsiniz.

iPhone Xs Max’te de Ana ekran düğmesi yok. Gezinti dokunmatik hareketlerle sağlanıyor. İlk kurulumun son adımlarında çoklu görev, Denetim Merkezi, Ana ekran gibi bölümlere nasıl erişilebileceği de gösteriliyor. iOS 12 ile yüklü olarak gelen telefonda Apple’ın birçok uygulamasının ön yüklü olarak sunulduğunu görüyoruz.

iPhone Xs Max ile ilgili detayları çok yakında yayınlayacağımız iPhone Xs Max incelemesinde bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER