Manşetler

Video: Huawei Watch GT 2 Kutusundan Çıkıyor

huawei watch gt 2

Huawei, eylül ayındaki Mate 30 serisi etkinliğinde akıllı saatinin yeni versiyonu Watch GT 2’yi de duyurmuştu. Mate 30 Pro henüz Türkiye’ye gelmedi, geleceği de kesin değil. Ancak Huawei Watch GT 2, kasım ayının sonlarına gelinirken satışa çıkıyor. Elimize Huawei Watch GT 2’nin 46mm kasalı versiyonu ulaştı. Akıllı saati kutusundan çıkarıyor, kurulumu yapıyor ve ilk turu birlikte atıyoruz.

Huawei Watch GT 2’nin 42mm ve 46mm gövdeli versiyonları var. Elimizdeki model hem iki hafta pil ömrü sunması hem de Bluetooth üzerinden bağlı telefondaki çağrıları cevaplaması gibi özelliklerle öne çıkıyor. Elimizdeki model paslanmaz çelik gövdeye sahip. Yanında da kahverengi renkli bir deri kayış çıkıyor. 22mm saat kayışlarıyla uyumlu olan Watch GT 2’yi başka kayışları da rahatlıkla bağlayabilirsiniz.

Kutu tasarımı, içinden çıkanlar önceki Watch GT modelleriyle aynı. USB-C uçlu bir manyetik şarj yatağı ve USB-C kablo çıkıyor. Aynı zamanda hızlı başlangıç kılavuzu ve çeşitli belgeler de kutuda bulunuyor.

Videoda Huawei Watch GT 2’yi Huawei P30 Pro’ya bağlıyoruz. Huawei Health, ya da Sağlık uygulaması Google Play’de bulunuyor ve her Android telefonuna indirilebilir. Yani, Watch GT 2 sadece Huawei akıllı saat kullanıcılarına açık bir ürün değil.

Kurulum için Huawei P30 Pro’daki Sağlık uygulamasını açtıktan sonra bu uygulamanın alt kenarında bulunan Cihazlar sekmesine giriyoruz. Buradan yeni bir cihaz eklemek istediğinizde, Huawei Watch GT 2 serisinin eklendiğini göreceksiniz. Ekleme işlemine başladıktan sonra her iki cihazın ekranında gösterilen adımları takip ederek eşleştirme ve kurulumu tamamlayabilirsiniz.

Huawei Watch GT 2 daha çok sağlıklı yaşam odaklı bir akıllı saat. Huawei TruSleep uyku takibi özelliğini yine görüyoruz. Öte yandan sürekli kalp atış hızı takibi ve Otomatik stres testi gibi araçları da etkinleştirebilirsiniz. Stres testi ilginç, kullanmadan önce kalibrasyon istiyor. Bunun için sorulan birkaç soruya doğru şekilde cevap vermeniz gerekiyor.

Öte yandan Huawei Watch GT 2 ile telefonda çalan müziği kontrol etmenin yanı sıra, cihazın hafızasına doğrudan parça yükleyebilir ve bağlayacağınız bir Bluetooth kulaklıkla dinleyebilirsiniz.

Huawei’nin özelleştirilmiş işletim sistemiyle çalışan Watch GT 2’nin arayüzüne daha önceki modellerden alışkınız. Değiştirilebilir saat kadranları mevcut. Aynı zamanda ekranda sağa veya sola hareket ettirerek kalp atış hızı ve bunun gibi bilgileri görebilirsiniz. Alarm, Pusula, Barometre, Hava Durumu gibi araçlara erişim sağlayan uygulama menüsüne üstteki yan tuş ile erişebilirsiniz. Alttaki yan tuş ise doğrudan aktivite seçimine geçmeyi sağlıyor. Antrenman seçenekleri eskisine göre daha da artırılmış gibi görünüyor. Kürek gibi aktiviteler de var.

Çok yakında yayınlayacağımız detaylı Huawei Watch GT 2 incelemesinde bu akıllı saat ile ilgili önemli noktaları aktaracağız. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum bölümünden sorularınızı bırakabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER