Teknoloji

Huawei Watch GT 2 uzun pil ömrü ve gelişmiş egzersiz takip özellikleriyle geliyor

huawei watch gt 2

Huawei, akıllı saat portföyünü odak noktasında zindelik bulunan bir ürünle genişletiyor. Hakkındaki sızıntılar bir süredir etrafta dolaşan Huawei Watch GT 2, Huawei’nin Mate 30 serisini tanıttığı etkinlikte resmen gözler önüne çıktı.

Watch GT 2’de işletim sistemi olarak Huawei’nin kendi elinden çıkan Lite OS platformu kullanılıyor. İki farklı boyut seçeneği bulunan akıllı saat, iki haftaya varan pil ömrü vaadiyle rakiplerine yüksek sesle meydan okuyor.

Saatin 46 mm. modelinde 1.39 inçlik yuvarlak bir OLED ekran bulunuyor. Bu ekran 454 x 454 piksel çözünürlüğe sahip. Söz konusu modelle birlikte, geçtiğimiz yıl Watch GT’de olduğu gibi, 22 mm. bir kayış sunuluyor.

Daha hafif ve küçük olan 42 mm. modelde ise 390 x 390 piksel çözünürlüklü, 1.2 inç OLED ekran mevcut. Bu modelle birlikte 20 mm. bir kayış geliyor. Her iki versiyonun da kalbinde Huawei’nin kendi bünyesinde geliştirdiği Kirin A1 işlemci bulunuyor. Bluetooth 5.1 desteğine sahip Watch GT 2’de GPS ve optik kalp atış hızı okuyucusu da mevcut. 50 metreye kadar derinlikte 10 dakika boyunca çalışabilen akıllı saatte, egzersiz takip özelliklerinde kullanılan çok sayıda sensör mevcut.

Watch GT 2’ye eklenen Bluetooth desteği sayesinde kullanıcılar, telefonlarından 150 metre uzaklıkta olsalar bile saatleri üzerinden gelen aramaları yanıtlayabilecek. Bu durum pil ömrünü etkileyecek olsa da, Huawei’den verilen bilgiye göre kullanıcılar 10 saat boyunca Watch GT 2 üzerinden telefon görüşmesi yapabilecek. 14 günlük pil ömrü GPS modu aktifken 30 saate iniyor. Saat üzerinden 24 saat boyunca müzik dinlemek de mümkün.

Huawei Watch GT 2 15 farklı spor için takip desteği sunuyor

Watch GT 2, 15 farklı spor kategorisi için takip desteği sunuyor. Koşu, yürüyüş, yüzme ve bisikletin yanı sıra spor salonlarında aletlerle yapılan egzersizler ve ağırlık çalışmaları da Watch GT 2 ile takip edilebiliyor. Huawei’den verilen bilgiye göre, cihazın dahili depolama alanında 500 şarkıyı saklamak mümkün. Huawei Watch GT 2, TruSleep 2.0 özelliğiyle de kullanıcılarının uyku kalitesini mercek altına alacak.

Huawei Watch GT 2, Avrupa’da önümüzdeki ay içinde satışa sunulacak. Saatin 46 mm. versiyonunun fiyat etiketinde 249 avro yazacak. 42 mm. versiyonu isteyenlerin ise 229 avro ödemesi gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER