Teknoloji

Vertu’dan yeni lüks Android telefon: Vertu Aster

vertu-aster-1

Lüks telefon denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Vertu, Android işletim sistemli yeni akıllı telefonunu duyurdu. Vertu Aster adını taşıyan cihaz, şirketin geçmişte ürettiği telefonlara kıyasla daha eğlenceli bir görünüme sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Ancak işin eğlence dozunun artması, fiyatların aşağıya çekildiği anlamına gelmiyor.

vertu-aster-2

Fiyatları 4 bin 200 ila 6 bin pound arasında değişen Vertu Aster, farklı renkteki deri kaplama seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Pembe, mavi, turuncu, koyu pembe, kahverengi ve siyah renkleriyle etkileyici bir görünüme sahip olan Aster, teknik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Akıllı telefonda 2.3 GHz, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 işlemci, 13 megapiksel Hasselblad arka kamera, 2.1 megapiksel ön kamera ve 1080p çözünürlüğünde 4.7 inç ekran bulunuyor. Vertu Aster’in safir kristalle kaplı ekranı 473 ppi piksel yoğunluğuna sahip.

64 GB dahili hafızaya sahip Vertu Aster’de Dolby Digital Plus surround ses sistemli hoparlörler bulunuyor. Qi kablosuz şarj özelliği sayesinde Vertu Aster pile takılmadan şarj edilebiliyor. 2275 mAh kapasiteli pil ise akıllı telefona 15,5 saate kadar konuşma ve 380 saat bekleme süresi veriyor. Kutusundan Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle çıkan Vertu Aster’de Bluetooth 4.0 LE ve NFC desteği bulunuyor. 4G bağlantısı da akıllı telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

vertu-aster-3

Diğer tüm Vertu telefonlarında olduğu gibi, Vertu Aster’de de şirketin özel Concierge sisteminden 6 ay boyunca ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER