Teknoloji

Verizon Yahoo’yu satın alma fikrine sıcak bakıyor

verizon-020913

Yahoo yönetim kurulu, şirketin geleceğini tayin etmek için görüşmeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Büyük ölçekli bir satış da, yönetim kurulu masasındaki seçenekler arasında bulunuyor. Henüz resmi bir karar alınmış olmasa da, potansiyel alıcılar Yahoo’nun kendisini satışa çıkarması ihtimaline karşı hazır bekliyor. Amerikan mobil operatörü Verizon, bahsi geçen potansiyel alıcılar arasında yer alıyor.

Mobil operatörün Yahoo’yu satın almaya sıcak baktığını, şirketin CFO’su Fran Shammo da doğruladı. Bir yatırımcı konferansında konuşan Shammo, Verizon olarak satışa çıkması durumunda Yahoo’yu satın almaya sıcak baktıklarını belirtti. Sürece dair çok sayıda bilinmeyen bulduğunu ve Yahoo’nun hangi parçalarının satışa sunulacağının belirsizliğini koruduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Verizon olası bir anlaşmanın farklı yönlerini değerlendirecek

Olası bir satın almanın stratejik olarak kendilerine uygun olup olmadığını, yatırımcılar için uygunluğunu ve getireceği ekstra değeri inceleyeceklerini söyleyen Shammo, henüz bu konuda konuşmak için erken olduğunu belirtti ve Yahoo yönetiminin kararını beklemek gerektiğini sözlerine ekledi.

Yahoo yönetimi geçtiğimiz hafta çeşitli görüşmeler gerçekleştirmiş ve şirketin geleceğine ilişkin bir karara varmaya çalışmıştı. Alibaba’daki hisselerin elden çıkarılması ve web varlıklarının satışı, potansiyel seçenekler arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER