Teknoloji

Venezuela: Maduro’ya suikast girişiminde drone kullanıldı

venezuela nicolas maduroVenezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, geçtiğimiz cumartesi günü halka hitap ederken uğradığı saldırıyı yara almadan atlatmıştı. Söz konusu saldırının patlayıcı yüklenen ve Maduro’ya yakın bir yerde patlatılan iki drone ile gerçekleştirildiği söyleniyor.

Başkent Caracas’ta Ulusal Muhafızlar’ın kuruluşunun 94. yıldönümü için düzenlenen törende başkanın konuşması sırasında gelen bir ses üzerine başkanın ve etrafındakilerin havaya baktığı, daha sonrasında ise tören alanındaki askerlerin etrafa dağıldığı olay anında kaydedilen videoyla görülüyor. Olaydan kısa bir süre sonra ülkenin İletişim ve Bilgi Bakanı saldırıyı doğrularken, patlamaların üzerinde patlayıcı taşıyan drone benzeri cihazlarda meydana geldiğini belirtti. Maduro’nun yara almadığı saldırıda 7 Ulusal Muhafız askeri yaralandı.

İtfaiye yetkilileri ilk etapta patlamanın yakınlardaki bir apartmanın yakıt tankında meydana geldiği yönünde açıklama yapsa da, resmi duruş olayın bir suikast girişimi olduğuna dönmüş durumda. Saldırının “Tişörtlü Askerlerin Ulusal Hareketi” olarak anılan bir grup tarafından gerçekleştirildiği ve drone’ların keskin nişancılar tarafından yere indirildiği belirtilirken, Maduro da Kolombiya’yı saldırının arkasında olmakla suçladı. Olayın ardından çok sayıda kişi göz altına alınırken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton saldırının arkasında ABD’nin olmadığını belirtti.

Venezuela’da yaşanan suikast girişimi, drone’ların yol açabileceği yeni ve gerçek bir tehlikeyi gözler önüne seriyor. Son kullanıcıya yönelik drone’ların fiyatları ucuzladıkça bu tarzdaki saldırılarla karşılaşma ihtimali artıyor.

İLGİLİ HABERLER