Eğlence

Valve Steam Link uygulaması sonunda iOS ve Apple TV’ye geldi

valve steam link macos

Valve Steam Link uygulaması sonunda iOS cihazlarda ve Apple TV’de kullanıcılarla buluşmaya başladı. Bir uygulamanın yayınlanması normal koşullar altında pek ses getirecek bir olay olmasa da, Apple’ın Steam Link uygulamasını ilk etapta çıkar çatışması gerekçesiyle reddetmesi işleri biraz ilginç hâle getiriyor.

Steam Link sayesinde oyuncular PC’lerindeki oyun kütüphanelerini aynı ağ üzerindeki başka cihazlara yansıtabiliyor. Uygulama, Valve’ın artık üretmekten vazgeçtiği aynı isimli set üstü kutusunun yerini almıştı.

ABD Yüksek Mahkemesi, kısa süre önce Apple’ın App Store’daki tekelci uygulamaları nedeniyle cezalandırılmasını isteyen bir dava dilekçesine vize vermişti. Dolayısıyla Apple’ın Steam Link’e vize verme zamanlamasının manidar olduğunu söylemek çok yanlış bir önerme olmayacaktır. Steam Link uygulamasının iOS versiyonunun Android versiyonundan farklı olarak Steam mağazası üzerinden oyun satın almaya izin vermediğini de belirtmek gerekiyor.

Valve Steam Link uygulamasına izin vermemek, Apple’ın App Store kurallarının çerçevesinden bakıldığında bile meşru görülmesi zor bir durumdu. Özellikle kurallarda benzer uzaktan yansıtma uygulamalarına alan açacak değişikliklerin yapılmasıyla birlikte Apple’ın engeli daha anlamsız bir hâl almıştı. Buna ek olarak; Valve da Steam Link’in beta sürümlerindeki mağaza işlevini geçtiğimiz haziran ayında kaldırmıştı. Bu da Apple’ın Steam Link’e vize vermekte bu kadar gecikmesini daha anlaşılmaz kılıyor.

İLGİLİ HABERLER