Teknoloji

Vaio Windows 10 Mobile telefonunu 4 Şubatta tanıtacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vaio windows 10 mobile

Vaio Windows 10 Mobile işletim sistemli akıllı telefonunu önümüzdeki günlerde görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Cihazın tanıtım etkinliğinin 4 Şubatta gerçekleştirileceği belirtilirken, etkinlikte Vaio Başkanı Ota Yoshimi ve Microsoft’un Japonya başkanının birlikte sahneye çıkacağı belirtildi.

Japonya’nın önemli telekom operatörlerinden NTT DoCoMo’nun direktörlerinden Takagi Kazuhiro ve Vaio Sony’den ayrılmadan önce şirketin markasını taşıyan tabletlerin tasarımcısı olan Tsuyoshi Iwai de etkinlikte hazır bulunacak. Yeni akıllı telefonun tasarımının altında da Tsuyoshi Iwai’nin imzası yer alıyor.

Vaio Windows 10 Mobile işletim sistemli akıllı telefon çalışmalarını geçtiğimiz ekim ayında açıklamıştı. Şirket, o dönemde Windows 10 Mobile cihazının orta sınıfta konumlanacağını ve kurumsal kullanıcıları hedefleyeceğini belirtmişti.

Cihazda Qualcomm Snapdragon 617 işlemci bulunması öngörülüyor. Akıllı telefonun Windows 10’un sunduğu Continuum özelliğini de destekleyeceği düşünülüyor. Windows telefon pazarı çok canlı olmasa da, Windows 10 Mobile’ın bu durumu biraz olsun değiştirebileceği düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER