Eğlence

Unreal Engine 5 oyun motoru nihayet dağıtıma çıktı

unreal engine 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Unreal Engine 5 oyun motoru, erken erişime açılmasından neredeyse bir yıl sonra resmi olarak dağıtıma çıktı. Epic Games, geliştiricilere sunduğu en yeni oyun motorunda daha gerçekçi görseller ve kullanımı daha kolay araçlar vadediyor.

Yeni Unreal Engine versiyonu en temelde 3D rendering sürecinin temelini etkiliyor. Nanite adını taşıyan geometri sistemi, yapımcıların milyonlarca çokgenden oluşan nesneler kullanmasını mümkün kılıyor ve bunların her biri hem ölçeklendirilebiliyor hem de oynanabilir kare hızları korunuyor.

Lumen ise dinamik küresel aydınlatma sağlıyor ve günün zamanından bir karakterin patlattığı flaşa kadar tüm unsurlara uyum gösteriyor. Lumen’in nasıl işlediğine dair ilk sonuçları, Epic Games’in The Matrix Awakens teknoloji demosuyla görmek mümkün olmuştu.

Oyunların oynanışını etkileyecek bazı perde arkası değişiklikler de yeni Unreal Engine’de oyuncuları bekliyor. Alanları otomatik olarak bölecek ve aynı anda birden fazla geliştiricinin bir bölge üstünde çalışmasını sağlayacak sistemler Unreal Engine 5’te mevcut.

unreal engine 5Buna ek olarak, ekstra düzenleyicilere ihtiyaç duymadan model, animasyon ve ses oluşturmakta kullanılabilecek hem yeni hem de iyileştirilmiş araçlar, yeni motorla geliştiricilere sunuluyor.

Unreal Engine 5 ile hazırlanan oyunları oynamak için biraz daha sabırlı olmak gerekiyor. Bu motorun kullanılacağı oyunların 2023’ten önce yayınlanması beklenmiyor. Unreal Engine 5’le oyuncuların karşısına çıkacak oyunlar arasında Black Myth: Wukong ve yeni The Witcher oyunu da bulunuyor. Listenin önümüzdeki dönemde uzayacağını tahmin etmek ise pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER