Eğlence

Matrix Awakens: Yeni nesil konsollar için Unreal Engine 5 deneyimi

matrix awakens

Epic Games, Unreal Engine 5 oyun motoruyla Matrix Awakens (Matrix Uyanıyor) isimli interaktif bir teknoloji demosu hazırladı. İnteraktif Matrix deneyimi için hazırlanan tanıtım videosu da paylaşıldı.

Teknoloji demosuna PlayStation 5 ile Xbox Series X/S’te erişmek mümkün olacak. 29 GB büyüklüğündeki demo, hâlihazırda ön yüklemeye açılmış durumda. Demonun aktivasyonu ise 9 Aralık’taki The Game Awards (Oyun Ödülleri) töreni sırasında gerçekleştirilecek.

Matrix Awakens’ın oluşturulması sürecinde Matrix Resurrections’ın yönetmeni Lana Wachowski, Epic Games ile birlikte çalıştı. Demonun Xbox mağazasındaki sayfasında şu ifadeler yer alıyor: “Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un performanslarıyla Matrix’in gerçekliği büken evrenine vahşi bir yolculuk sizi bekliyor.”

Tanıtım videosunda ise Keanu Reeves’in dijital bir versiyonu görülüyor. Bu dijital versiyon, “Neyin gerçek olduğunu nasıl biliyoruz?” sorusunu yöneltiyor.

Epic Games, Unreal Engine 5’in duyurusunu etkileyici bir PlayStation 5 teknoloji demosuyla yapmıştı. Bu demoda foto realistik aydınlatma, inanılmaz görsel kalite ve yeni nesil konsollar için etkileyici bir detay seviyesi vadedilmişti.

Matrix Awakens da izleyiciler üzerinde benzer bir etki yaratabilir. Videoda demo ile Unreal Engine 5’in interaktif hikaye anlatımı ve eğlencesine bir bakış atılacağı belirtildi. Buna ek olarak, demonun sinematikliği ile sınırları zorlayacağının da altı çizildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER