EğlenceTeknoloji

Uncharted filmine yönetmen dayanmıyor

uncharted

Oyun dünyasının en popüler serilerinden biri olan Uncharted‘ı sinemaya uyarlama konusundaki çalışmalar uzun süredir devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda bu çalışmalardaki önemli eşiklerden biri aşılmıştı. Ancak Uncharted filmin yapım sürecinde yeniden bir geri adım atılmışa benziyor.

Kısa süre önce filmin yönetmenliğini Travis Knight’ın üstlendiği açıklanmıştı. Ancak Knight, üçüncü Örümcek Adam filmi için başrol oyuncusu Tom Holland’ın takvimine uyması gerektiği için Uncharted’ın yönetmenliğinden çekilme kararı aldı.

Filmin oyuncu kadrosunda ise şu an için bir değişiklik yok gibi görünüyor. Aralarında Mark Wahlberg’in de bulunduğu isimleri Uncharted’ın beyaz perde macerasında görmek mümkün olacak. Ancak filmin vizyon tarihinin değişmesi bekleniyor. Daha önce filmin 2020’nin aralık ayında izleyicilerle buluşacağı açıklanmıştı.

Knight’ın ayrılığı, Uncharted’ın sinema yolculuğundaki en son kayıp oldu. Aslında projeye yönetmen dayanmadığını söylemek de çok yanlış bir önerme olmayacaktır. Proje için yola tecrübeli yönetmen David O. Russell ile çıkılsa da, daha sonra yönetmenliği Shawn Levy’nin üstleneceği açıklanmıştı. Levy’nin ardından da yönetmen koltuğuna Dan Trachtenberg’in oturacağı duyurulmuştu.

Uncharted Sony için hâlâ öncelikli bir proje

Uncharted’ın yapım sürecinin uzadığını gösteren en ilginç nokta ise Mark Wahlberg’in rol değişimi olabilir. Proje başladığında Wahlberg’in oyunun ana karakteri Nathan Drake’i canlandırması bekleniyordu. Ancak ertelemelerin ardından Wahlberg’in Drake’in yaşça daha büyük ortağı Victor Sullivan olarak izleyicilerin karşısına çıkacağı söyleniyor.

Deadline’ın haberine göre, Uncharted hâlâ Sony için öncelikli bir proje olarak tanımlanıyor. Ancak bu gecikmeler, filmin potansiyel başarısını tehlikeye atıyor. Uncharted’ın A sınıfı bir oyuncu kadrosu olsa da, 2021’de vizyona girmesi durumunda serinin en son oyununun çıkışının üzerinden dört yıl geçmiş olacak. Bunun filmin gişe başarısını etkileyebileceği belirtiliyor. Ancak filmin oyunun popülaritesini tekrar artırması ihtimaller dahilinde yer alıyor. Bunun örneklerinden birini çok kısa süre önce The Witcher özelinde görmüştük.

İLGİLİ HABERLER