EğlenceTeknoloji

The Witcher 3 Netflix sayesinde yeniden popüler oldu

the witcher 3

Dört yaşını geçmiş, tek kişilik bir oyunun en popüler günlerini uzun süre önce geride bıraktığı düşünülebilir. Ancak CD Projekt Red imzalı The Witcher 3: Red Hunt için bu durumun farklı olduğu söylenebilir. CD Projekt Red’in topluluk yöneticisi Marcin Momot, The Witcher 3’ün PC versiyonunun 29 Aralık’ta anlık eş zamanlı oyuncu sayısı rekorunu kırdığını açıkladı.

Momot’nun verdiği bilgiye göre, söz konusu tarihte oyunu eş zamanlı olarak 94 bin kişi oynadı. Polygon’un haberinde ise bu sayının biraz daha yükseldiği ve The Witcher 3’ün Steam’in anlık oyuncu sayısı listesinde sekizinci sıraya kadar çıktığı belirtildi.

The Witcher 3’ün daha önce bu seviyeleri görmesinin üzerinden neredeyse 4,5 yıl geçmişti. Oyun 2015’in mayıs ayında yayınlandığında 92 bin 268 anlık oyuncu sayısına ulaşmıştı.

The Witcher 3: Wild Hunt Steam’de indirimli olarak satılıyor

The Witcher 3’e olan ilginin yeniden artmasının sebebini tahmin etmek ise zor değil. Netflix’in 20 Aralık’ta yayınlanan ve başrolünü Henry Cavill’in üstlendiği dizisi The Witcher, 2019’un son günlerinin en popüler yapımları arasında bulunuyor. The Witcher 3’ün PC versiyonu hâlihazırda Steam’de yüzde 70’e varan bir indirimle satılıyor. 22,49 TL’lik fiyat etiketi de dizinin getirdiği ilgiden yararlanmayı kolaylaştırmışa benziyor.

Bu tarz yükselişler çok sık gerçekleşmiyor. The Witcher özelinde popüler bir dizinin 4,5 yıllık bir oyunu sırtladığını görüyoruz. Bu durum, dizi ve film uyarlamalarının oyunları ne kadar büyüttüğüne de bir kanıt teşkil ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER