Eğlence

Uber yeni sürücüler bulmak için bir iPhone oyunu geliştirdi

uber-drive-120615

Uber, insanları Uber sürücüsü olmaya bir iPhone oyunu ile ikna etmeyi planlıyor. Uber Drive adını taşıyan ve Google Haritalar servisi üstüne kurulu olan oyunda oyuncular sürücü veya partner rolüyle yer alıyor. Oyunculardan müşteri toplamalarını isteyen ve bunu yüksek fiyatlı bölgelerde yapmalarını öneren Uber, varış noktasına en verimli rotadan gidilmesini de talep ediyor.

Kullanıcılar başarıyla tamamladıkları yolculukların ardından nakit oyun parasıyla ödüllendiriliyor ve bu paralar San Francisco’nun farklı bölgelerinin kilidini açmak, ya da bir UberBLACK veya UberSUV araca geçiş yapmakta kullanılabiliyor. Uber Drive’da yolculuk esnasında San Francisco’daki bazı anıtsal noktalara dair bilgiler de oyunculara aktarılıyor.

Uber çalışanlarından Mike Truong’un uygulamayı bir yan proje olarak geliştirdiği ve şirketin Uber Drive’a oldukça düşük bir yatırım yaptığı belirtildi. Bu düşük yatırım politikası çerçevesinde Uber Drive’ın başka bir platformda yayınlanmayacağı da ifade edildi. Oyunun iTunes App Store Türkiye mağazasından indirilemediğini de belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER