Eğlence

Yeni iPhone oyunu 3D Touch yardımıyla tartı işlevi görüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Steady Square 3D Touch

3D Touch, Apple’ın geçtiğimiz eylül ayında tanıttığı iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın en dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor. Bu özellik, yeni iPhone’ların Cupertino merkezli şirketin öngörmediği ve istemediği biçimde kullanılmasının da önünü açıyor. Şirket, 3D Touch yardımıyla telefonu bir tartıya çeviren uygulamayı geri çevirse de, uygulamanın geliştiricisi yılmadı ve söz konusu işlevi Steady Square adını verdiği bir oyuna entegre ederek App Store’dan içeri sızmayı başardı.

9to5Mac’te yer alan habere göre, Steady Square ilk bakışta oyuncu hareketlerini kontrol etmek için 3D Touch’tan faydalanan bir Flappy Bird klonu gibi gözüküyor. Ancak asıl numara oyunun alıştırma modunun içinde gizlenmiş biçimde bekliyor. Apple’ın uygulama değerlendirme ekibinin gözünden kaçmışa benzeyen bu bölümde, iPhone’un üstüne koyulan nesnelerin ağırlıkları ölçülüyor. Ağırlığı ölçülecek cihazların bir kaşığa sığabilecek boyutta olması gerekiyor. Ölçüm işlemi de zahmetli bir sürecin ardından gerçekleştirilebiliyor.

Çok hafif bir şeyi tartmak için öncelikli olarak ekranın üstüne bir kaşık yerleştirmek ve ağırlığını ölçmek gerekiyor. Söz konusu ölçüm işleminin tamamlanmasının ardından kullanıcıların kuvvet rakamını akıllarında tutmalarında fayda var. Bunun ardından sıra, ağırlığı ölçülecek nesneyi kaşığa yerleştirmeye geliyor. Ekranda 1 ila 100 arasında bir rakam gözüküyor. Kaşığın kuvvet rakamı, bu rakamdan çıkarılıyor. Sonuç 1000’e bölündüğü zaman ise kuvvet oranına erişiliyor. Bu oran 385 ile çarpıldığında ise nesnenin ağırlığını görmek mümkün oluyor.

Steady Square’in 3D Touch yardımıyla sunduğu bu imkan kulağa fazlasıyla ilginç gelse de, işe yararlığının sorgulamaya fazlasıyla açık olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER