Ulaşım

Uber sürücüsüz otomobil biriminden yaklaşık 100 kişiyi çıkardı

uber surucusuz arac

uber surucusuz otomobilUber sürücüsüz otomobil biriminin operasyonları geçtiğimiz mart ayında Arizona’da meydana gelen ölümlü trafik kazasından ciddi ölçüde etkilenmiş durumda. Kazanın ardından testlerini durduran şirket, şimdi de birimin çapını küçültüyor.

Pittsburgh’ta yayın yapan Action 4 News’te yer alan habere göre, şirket otonom sürüş ekibindeki yaklaşık 100 kişiyle yollarını ayırdı. Bu çalışanların büyük çoğunluğunun Pittsburgh’ta görev yaptığı, az sayıda çalışanın ise Uber’in San Francisco’daki genel merkezinde görevli olduğu ifade edildi. Quartz ise işten çıkarılanların araç operatörü olduğunu belirtti.

Uber’den yapılan açıklamaya göre, işten çıkarılanların 55’i yine Uber bünyesinde görev uzmanı olmak için başvuruda bulundu. Şirket işten çıkarmaların sürücüsüz otomobil çalışmalarının sonu anlamına gelmediğini, ancak planların olgunlaşmasının zaman alabileceğini belirtti. Uber’in açıklamasında görevli ekibin güvenli otonom sürüş teknolojisini geliştirme konusunda kararlı olduğu ve önümüzdeki aylarda yeniden yol testlerinin başlamasının amaçlandığı belirtildi.

Uber sürücüsüz otomobil programını emniyet üzerine daha fazla odaklanarak yeniden programlıyor. Bunun için testlerini durduran şirketin uzun süre görev yapmayacak araç operatörleriyle yollarını ayırması üzücü ancak mantıklı bir tercih gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER