ManşetlerUlaşım

Uber sürücüsüz otomobil kazasında hayatını kaybeden kişinin ailesiyle uzlaştı

uber surucusuz otomobilUber sürücüsüz otomobil teknolojisinin testleri sırasında 18 Mart’ta üzücü bir olay meydana gelmiş ve otonom modda ilerleyen test aracının çarptığı yaya hayatını kaybetmişti. Söz konusu kazaya ait polis soruşturması hâlâ devam ediyor.

Soruşturmada Uber’in teknolojisi ve uyguladığı prosedürün güvenilirliği mercek altına alınırken, kazanın boyutlarından biri çözüme kavuşmuş gibi görünüyor.

Reuters’ın haberine göre, Uber kazada hayatını kaybeden Elaine Herzberg’in ailesi ile uzlaştı. Bu uzlaşmayla birlikte kazanın bir hukuk davasına dönüşmesi engellenmiş oldu. Herzberg’in ailesinin avukatı Cristina Perez Hesano, Uber ile müvekkilleri arasında uzlaşmanın sağlandığını belirtirken; Uber cephesinden konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Sürücüsüz otomobil kazalarında sorumluluğun kimde olduğu konusu hâlâ tartışılmaya devam ediyor. Otonom sürüş teknolojisinin somutlaşmasından bu yana sorumluluk konusundaki tartışmalar devam etse de, yaşanan son kazanın ardından bu konu biraz daha yoğun biçimde düşünülmeye başlamış gibi görünüyor. Kazanın ardından Uber sürücüsüz otomobil testlerini tamamen askıya alırken, Arizona Valisi de şirketin eyaletteki test iznini iptal etmişti.

İLGİLİ HABERLER