Ulaşım

Uber sürücüsüz otomobil testlerine birkaç ay içinde tekrar başlayacak

uber surucusuz araç otomobil

uber surucusuz otomobilUber sürücüsüz otomobil testlerini geçtiğimiz mart ayında meydana gelen ve bir yayanın hayatını kaybetmesine yol açan kazanın ardından süresiz olarak askıya almıştı. Şirketin CEO’su Dara Khosrowshahi, testlere birkaç ay içinde yeniden başlamayı planladıklarını açıkladı.

ABD’nin Arizona eyaletinin Tempe şehrinde meydana gelen kazanın ardından testlerini tamamen durduran Uber, test programını yeniden başlatmak için federal soruşturmanın ön raporunun bekleneceğini duyurmuştu.

CEO Khosrowshahi’ye göre beklenen zaman oldukça hızlı yaklaşıyor. Uber’in Los Angeles’ta düzenlediği Elevate isimli konferansta konuşan Khosrowshahi, sürücüsüz otomobillerin ABD Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurumu’nun raporunu yayınlamasından sonra kısa süre içinde yola çıkacağını belirtti. Khosrowshahi, Uber’in Gelişmiş Teknolojiler Grubu’nun da kazayı ayrıca detaylı biçimde incelediğini hatırlattı.

Uber sürücüsüz otomobil testlerine tekrar başladığında süreç kaza öncesinden daha farklı işleyecek gibi görünüyor. Kazanın meydana geldiği Arizona eyaleti, Uber’in sürücüsüz otomobil test lisansını iptal etmişti. Uber ise kazadan önce Kaliforniya’da test lisansını yenilemek için başvuruda bulunmayacağını açıklamıştı. Bu da şirketin elinde şimdilik tek seçenek olarak Pittsburgh’un kaldığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER