Ulaşım

Uber geveze şöför sorununa çözüm sunuyor

uber black

Her insan yorgun olduğu zamanlarda sessiz bir taksi yolculuğu yapmayı isteyebilir. Ancak kimi zaman şöförün konuşmaya fazla istekli olması, arzulanan sessizliğin yakalanmasının önünde bir engele dönüşebiliyor. Geleneksel taksilerde bu soruna karşı henüz etkin bir çözüm geliştirilememiş olsa da, yeni nesil ulaşım servisleri yolcuya istediği deneyimi sunmak adına teknolojiden de yardım alarak devreye giriyor. Uber‘in Black veya Black SUV servisiyle yolculuk yapacak olanlar, Uber uygulamasındaki “Sessiz Mod” seçeneğini aktif hâle getirerek sürücüyü konuşmak istemedikleri konusunda önceden uyarabiliyor.

Sessiz modun Uber’in sunmaya başladığı tek yeni tercih seçeneği olmadığını belirtmek gerekiyor. Yolcular, sessiz yolculuk tercihlerinin yanı sıra konuşma isteklerini de uygulama içinde belirtebiliyor. Bagaj için yardım talebi, seyahat edilecek araçın iç sıcaklığı, alış süresinin uzatılması gibi talepler de uygulama üzerinden sürücüye iletilebiliyor.

Uber’in Black müşterileri için sunduğu kesintisiz destek hizmetine de uygulama üzerinden erişim sağlanabiliyor. Uber bir yandan da Black servisindeki yolcuların sürücü davranışından araç kalitesine kadar ortak bir deneyim yaşaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Uber ilk olarak ABD’de kullanıma sunduğu bu yeni seçenekleri diğer servislerine taşıma konusunda bir işaret vermiş değil. Ancak şirketin uzun vadede müşteri memnuniyeti adına tüm dünyada benzer bir yol izlemesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER