Teknoloji

Twitter yanıtlardaki @ sembolünü yanlışlıkla kaldırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter @Twitter iOS uygulamasını kullananlar dün gece kısa bir süre için verdikleri yanıtlarda “@” sembolünü göremedi. Mikro blog servisi, bir açıklama yaparak söz konusu durumu doğruladı. Açıklamada hatanın yanıt sistemi üzerinde yapılan bir deneyden kaynaklandığı belirtildi. Bu deneyin kullanıcı isimlerinin artık karakter limitini etkilememesi için yapılan çalışmalar kapsamında gerçekleştirildiği ifade edildi.

“Yanlışlıkla” çok sayıda kullanıcı üzerinde gerçekleştirilen bu deney, pek memnuniyetle karşılanmadı. Gelen geri bildirimleri değerlendirme konusunda fazla zaman kaybetmeyen mikro blog servisi, kısa süre içinde hatasını düzeltti ve güncellemeyi geri çekti.

Ancak bu durum, güncellemenin yeniden dönmeyeceği anlamına gelmiyor. Şirket, geçtiğimiz mayıs ayında kullanıcı isimlerinin ve görsellerin 140 karakter limitine takılmayacağını açıklamıştı. Bu konuda testler uzun süre önce başlasa da, özellik halen tam anlamıyla mikro blog servisinin küçük test gruplarının dışına çıkamadı.

Twitter kafa karıştıran yönlerinden kurtulmak istiyor

Twitter CEO’su Jack Dorsey, geçtiğimiz mayıs ayında yaptığı açıklamada, mikro blog servisinde verilen yanıtlarda garip bir söz diziminin kullanıldığını ve bunun pek de iyi bir görüntü oluşturmadığını belirtmişti. Dorsey, bu nedenle ilk olarak servisin karmaşık yönlerinden kurtulmayı istediklerini dile getirmişti.

Mikro blog servisinin “yanlışlıkla” gerçekleştirdiği kısa süreli deney, Dorsey’in işaret ettiği değişimin hayata geçirilmesi için atılmış bir adım olarak değerlendirilebilir. Gelen ilk tepkiler kullanıcıların bu değişikliklerden pek memnun olmayacağını işaret etse de, bu durumun değişebileceğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER