Manşetler

Twitter Windows 8 uygulaması nihayet yayınlandı

Twitter geçtiğimiz yılın ekim ayında, yani Windows 8 ve Windows RT yüklü sistemler kullanıcılarla buluştuğunda yerel Windows 8 uygulaması için söz vermişti. Şirket zaman konusunda net bir bilgi vermemiş, sadece “önümüzdeki aylarda” tabirini kullanmayı tercih etmişti. Uzun zamandır beklenen Windows 8 uygulaması nihayet yayınlandı.

twitter-windows-8-140313

Keşfet ve Bağlan gibi standart Twitter sekmelerini barındıran bu uygulama aynı zamanda Windows 8’e özel bazı özelliklerle de uyumlu hâle getirilmiş. Windows 8’in sağ kenar çubuğu (Charm) içinde yer alan arama motoru Twitter üzerinde arama yapmak için kullanılabiliyor. Ayrıca Twitter uygulaması tek bir sütuna alınabilir, böylelikle bilgisayarda başka bir işle uğraşırken Twitter akışınızı da ekranın bir kenarında görebilirsiniz. Ayrıca uygulamanın Başlangıç ekranında yer alan canlı kutucuğu bildirimleri de gösterebiliyor. Bunun dışında her ne kadar tasarım Windows 8’in genel hatlarını yansıtıyor olsa da, kullanıcı deneyiminin iOS, Android ve web uygulamalarından çok da farklı olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz haftalarda Windows Phone 8 uygulamasını güncelleyen ve orada da son yenilikleri yansıtan daha düzenli bir uygulama sunan Twitter bu son Windows 8 uygulamasıyla birlikte Microsoft’un her iki güncel platformunda da varlığını göstermiş oldu.

İlgili >> Windows Phone Mağaza (Twitter), Twitter

İLGİLİ HABERLER