Teknoloji

Twitter’dan tweet okuma sayısı sınırlaması için yeni açıklama

twitter mavi tik

Twitter için son günler yine oldukça hareketli geçiyor. Bu hareketlilik, mikro blog servisinin kullanıcıların her gün okuyabileceği tweet sayısına sınırlama getirmesinden kaynaklanıyor. Karar pek çok kişi için sürpriz olsa da, şirket bu konuda kullanıcılara herhangi bir uyarı yapmanın mümkün olmadığını savunuyor.

Şirketin blogundan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Platforma zarar veren botları ve diğer kötü aktörleri tespit edip ortadan kaldırabilmek için kullanımı geçici olarak sınırladık. Bu eylemlerle ilgili herhangi bir ön bildirim, kötü aktörlerin tespit edilmekten kaçınmak için davranışlarını değiştirmelerine izin verirdi.”

Bazıları Twitter’ın bu hamleye ilişkin gerekçesine şüpheyle yaklaşırken; şirket, kötü aktörlerin yapay zekâ modellerini beslemek için kamuya açık verileri kazımasını ve “insanları ve platformdaki konuşmaları çeşitli şekillerde manipüle etmelerini” önlemek için oran sınırını sınırladığını söylüyor.

Mikro blog servisinin reklamlara etkisinin “minimum” olduğunu söylediği bu kararla ilgili açıklamayı Business blogundan paylaşması dikkat çekiyor. Tweet okuma sayısı sınırlamasının reklam verenlerin hedef kitlelerine ulaşmasını ve platforma ödedikleri paranın hakkını almalarını zorlaştırdığı söyleniyor.

Sınırlama Twitter’ın uygulamalarının işleyişini de bozdu

Tweet okuma sayısına sınırlama getirilmesi, Twitter’ın internet sitesinin ve uygulamalarının işleyişini bozmuştu. Bunun en somut örneği, TweetDeck’in mevcut sürümünün işlemez hâle gelmesi ve şirketin yeni sürüme geçiş yapmak zorunda kalması olarak tanımlanabilir. Yeni sürüme geçişle birlikte TweetDeck sadece Blue abonelerine özgü bir uygulama hâline gelmişti.

İLGİLİ HABERLER