Manşetler

Twitter TİB’in askıya alınmasını istediği hesapları kapatmaya başladı

avrupa birliği twitter elonjet

Devlet yetkilileri mahkeme kararları veya TİB’in askıya alma taleplerine duyarsız kaldığı için Twitter’a erişimin toptan engellendiği şeklinde açıklama da bulunmuştu. Kararın uygulanmaya başlamasının ardından Twitter’ın idari organlarla görüşmeye başladığı ve Türkiye’de bir avukatlık bürosuna vekalet verdiği dile getirilmişti.

twitter-yeni-kus-logo-060612

NTVMSNBC’nin Anadolu Ajansı’na dayanarak verdiği habere göre Twitter, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının askıya alınmasını istediği hesaplar için harekete geçti. Habere göre Samsun’da C.K. adlı bir kadının adı kullanılarak müstehcen içerik, yazı ve resimlere yer veren bir hesap askıya alındı.

Twitter’ın bu kararı diğer şikayet konusu hesaplar için de uygulayacağı anlamına geliyor. Sonuçta önümüzdeki birkaç saat veya gün içinde Twitter üzerinden hükümete yönelik çeşitli iddiaları ve ses kayıtlarını paylaşan Twitter hesaplarının da kapatıldığını görebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Teknoblog 101: Wi-Fi ile internete bağlanan iOS, Android ve Windows Phone cihazlarında DNS değiştirme

Söz konusu hesapların kapatılmasının ardından Twitter’a erişimin tekrar açılacağı tahmin ediliyor.

İlgili >> NTVMSNBC

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER