Manşetler

Twitter’a erişim engellenmeye başladı (güncellendi)

twitter çift aşamalı doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün gerçekleştirdiği Bursa mitinginde Twitter ile ilgili sarfettiği sözlerin ardından ve Başbakanlık’tan gelen açıklamanın ardından Twitter’a erişim engelinin gelmesi gecikmedi. Çeşitli internet servis sağlayıcılarından hizmet alanlar, ilginçtir ki, yine Twitter üzerinden erişim engellemenin uygulanmaya başladığını bildiriyor.

twitter-logo-230513

Twitter.com ile ilgili olarak TİB web sitesi üzerinden sorgulama yaptığımızda Twitter için çeşitli mahkeme kararlarının uygulamaya konulduğu bilgisi göze çarpıyor. Zaten Twitter’a erişim engelinin uygulandığını bildiren çeşitli tweet’lere iliştirilen ekran görüntüleri de bu mahkeme kararlarını gösteriyor.

Bu İnternet sitesi (twitter.com) hakkında istanbul Anadolu 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 03/02/2014 tarih ve2011/795 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından KORUMA TEDBİRİuygulanmaktadır.

(The PROTECTION MEASURE has been taken for this website(twitter.com) according to Decision Nr. 2011/795 dated03/02/2014 of istanbul Anadolu 14. Asliye Ceza Mahkemesi has been implemented by Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı.)

 

Bu İnternet sitesi (twitter.com) hakkında İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 18/03/2014 tarih ve2014/181 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından KORUMA TEDBİRİuygulanmaktadır.

(The PROTECTION MEASURE has been taken for this website(twitter.com) according to Decision Nr. 2014/181 dated18/03/2014 of İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesihas been implemented by Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı.)

 

Bu İnternet sitesi (twitter.com) hakkında Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 04/03/2014 tarih ve 2014/223 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığıtarafından KORUMA TEDBİRİ uygulanmaktadır.

(The PROTECTION MEASURE has been taken for this website(twitter.com) according to Decision Nr. 2014/223 dated04/03/2014 of Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi has been implemented by Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı.)

 

Bu İnternet sitesi (twitter.com) hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı (TMK 10. Maddesi İle Görevli)’nin20/03/2014 tarih ve sayılı kararına istinadenTelekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından KORUMA TEDBİRİ uygulanmaktadır.

(The PROTECTION MEASURE has been taken for this website(twitter.com) according to Decision Nr. dated 20/03/2014 ofİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı (TMK 10. Maddesi İle Görevli) has been implemented by Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı.)

Turkcell Superonline fiber internet bağlantısı üzerinden deneme yaptığımızda Twitter.com’a şu an için erişiyoruz. Ancak Avea ve Vodafone üzerinden iki farklı akıllı telefonla yaptığımız denemelerde ne Twitter.com’un açıldığını ne de Twitter mobil uygulaması üzerinden tweet’lerin yenilendiğini gördük.

Konuyla ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncelleme (01:20): Twitter’a gelen erişim engellemesi tüm internet servis sağlayıcılarına yayılmış gibi görünüyor. Ancak kullanıcılar DNS ayarlarını değiştirerek bilgisayarlarından ve Wi-Fi ile internete bağlanan akıllı telefon ve tabletleriyle Twitter’a erişebiliyor.

Bu arada Twitter’da bir açıklama yayınladı ve Türkiye’deki engellemeyle ilgili olarak haberleri ve raporları incelediğini dile getirdi. Sosyal ağ şirketi Türkiye’deki kullanıcılara SMS üzerinden Twitter’a mesaj göndermenin mümkün olduğunu hatırlattı.

İLGİLİ HABERLER