Teknoloji

Twitter Spaces sohbetleri artık kaydedilip paylaşılabilecek

twitter spaces

Twitter, Spaces adını taşıyan sesli sohbet odalarındaki konuşmaların oda yöneticileri tarafından kaydedilip paylaşılmasına izin veriyor. Söz konusu imkan ilk etapta sınırlı sayıda oda yöneticisine sadece iOS uygulamasında sunuluyor. Ancak ilerleyen haftalarda tüm oda yöneticileri bu özellikten yararlanabilecek. Oda yöneticileri, sohbet kaydını tweet’leyerek paylaşabilecek.

Bu yeni özellik, bir odada sohbetin başını kaçıranlara da daha sonrasında sohbeti en baştan dinleme imkanını veriyor. Ancak bunun için oda yöneticisinin kaydı başlatması gerekiyor. Sohbet kaydedildiği takdirde, odanın duyurusu için atılan tweet’lerde sohbet tamamlandıktan sonra “Yayın sona erdi” yazısı yerine sohbetin kaydı görülecek.

Katılımcılar odadaki sohbetin kaydedildiğini karşılarına çıkan özel bir ikon sayesinde anlayabilecek. Yöneticiler sohbetten sonra 30 gün boyunca kayıtlara paylaşım amacıyla erişebilecek veya istedikleri zaman silebilecek. Twitter kayıtları taciz ve nefret söylemi kontrolü amacıyla 120 gün boyunca saklıyor.

Twitter Spaces konusunda son zamanlarda bir hayli aktif. Kısa süre önce tüm kullanıcılarına bir sohbet odası açma imkanı veren mikro blog servisi, mobil uygulamalarında özel Spaces sekmesini dağıtıma çıkarmış durumda. Buna ek olarak; içerik oluşturucuları için bir fon oluşturan Twitter, biletli sohbet odalarının pilot testlerine de başladı.

İLGİLİ HABERLER