Teknoloji

Twitter Spaces kayıtları iOS, Android ve web’de dinlenebilecek

twitter spaces clubhouse

Twitter, Spaces adını taşıyan sesli sohbet odalarının kayıtlarının iOS, Android ve web üzerinde dinlenmesini mümkün hâle getiriyor. Sesli sohbet odalarını popüler hâle getiren Clubhouse, bir süre önce oda kayıtlarını kullanıcılarının erişimine açmıştı.

Twitter daha önce iOS uygulamasının kullanıcılarına sohbet odalarını kaydetme ve daha sonra dinleme imkanını sunmuştu. Artık kayıt imkanından Android cihaz sahipleri de faydalanabilecek. Sohbet odalarını kayıt yetkisinin sadece bazı oda yöneticilerinde olduğunu belirtmek gerekiyor.

Oda yöneticileri, “Space’i kaydet” seçeneğini aktif hâle getirerek kayıtlarını başlatabilecek. Kayıt yapılırken ekranda hem yöneticiler hem de diğer katılımcılar ve dinleyiciler (REC) ikonunu görecek. Ancak dinleyiciler kayıtta gösterilmeyecek. Sohbet sona erdikten sonra yöneticiler odada kaç kişi olduğunu görebilecek ve kayıt bağlantısını paylaşabilecek. Kaydın oynatılmaya başlayacağı zaman da yönetici tarafından seçilebilecek. Böylelikle kaydın başındaki sessiz kısımları atlamak da mümkün olacak. Yapılan değişiklikle Twitter’ın sesli sohbet odalarının podcast deneyimine yaklaştığı söylenebilir.

Twitter’ın yardım merkezinde kayıtların sohbet odası kapanır kapanmaz paylaşılabilir hâle geldiği belirtiliyor. Kaydı özel hâle getirmenin tek yolu ise kaydı silmekten geçiyor. Twitter’ın kural ihlâllerini incelemek amacıyla oda kayıtlarını 30 ila 120 gün arasında sakladığını hatırlatmakta fayda var.

Twitter Spaces platformunu kullanıma sunduğu 2020’den bu yana sürekli olarak geliştiriyor. Eylül ayı itibarıyla odalar için üç konu kategorisi belirlemek mümkün hâle gelmişti. Ticketed Spaces (Biletli Spaces) özelliğiyle içerik oluşturucularına gelir elde etme yolu sunan mikro blog servisi, Spaces için yapımcıları destekleyen bir hızlandırma programını da hayata geçirmişti.

İLGİLİ HABERLER