Teknoloji

Twitter Spaces için yönetimi kolaylaştıracak yeni özellik

twitter spaces

Twitter, Spaces adını taşıyan sesli sohbet odalarını geliştirmeye devam ediyor. Son güncellemeyle odalara iki eş yönetici eklenmesi mümkün hâle geliyor. Daha önce sadece odanın kurucusu, “ev sahibi” olarak yöneticilik yapabiliyordu.

Eş yönetici özelliğiyle birlikte odaların moderasyonunun kolaylaştırılması amaçlanıyor. Eş yöneticiler odanın ana yöneticisiyle aynı ayrıcalıklara sahip olacak. Eş yöneticiler dilediklerinde söz alabilecek, konuşmaları için başka dinleyicileri davet edebilecek, tweet’leri sabitleyebilecek ve odadan insanları atabilecek.

Ancak odayı kapatma hakkı yine sadece ana yöneticide olacak. Buna ek olarak, eş yönetici olarak belirlenen kişi diğer eş yöneticiyi seçemeyecek. Bu değişiklikle birlikte Spaces’ta bir yönetici, iki eş yönetici ve en fazla 10 dinleyici bulunabilecek.

Twitter Spaces özelliğini 2020’nin aralık ayında kullanıma sunmuştu. Twitter’ın mobil uygulamaları üzerinden erişilebilen Spaces, mikro blog servisi tarafından “insanların bir araya gelebileceği ve Twitter’daki seslerle inşa edilen bir topluluk” olarak tanımlanıyor.

İLGİLİ HABERLER