Teknoloji

Twitter Spaces için çalışan ekibini küçültüyor

twitter spaces

Twitter Spaces, topluluklar ve bültenler gibi özellikleri üzerinde çalışan personelini farklı alanlara kaydırıyor. Bloomberg’in haberine göre, şirket bu kararı kullanıcı sayısını artırma ve kişiselleştirmeye odaklanma amacıyla aldı.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak üzere olması, mikro blog servisinin tüm kararlarının üstüne bir gölge düşürüyor. Bundan birkaç hafta önce işe alımları durduran Twitter CEO’su Parag Agrawal, şirketin tüketici ürünleri yöneticisi Kayvon Beykpour ve gelir ürünleri yöneticisi Bruce Falk’ın görevlerine son vermişti. Bloomberg’in haberinde şirketin yeniden yapılanma çalışmalarının bir kısmını yeni ürün yöneticisi ve geçici gelir yöneticisi Jay Sullivan’ın önderliğinde yürütüldüğü belirtildi.

Twitter tarafından Bloomberg’e gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Tüketici ürün takımımızın yapısında ve yol haritasında bazı değişikliklere gidiyoruz. Buradaki öncelikli amacımız kamusal konuşmaya büyük olumlu katkılar yapacak alanlar üstüne odaklanmak.”

Bahsedilen değişikliklerin ne olduğu konusunda bilgi verilmedi. Ancak burada sesli sohbet odası, bülten ve topluluk gibi özelliklerin ekonomik açıdan beklentileri karşılamadığı şeklinde bir yorum yapmak mümkün olabilir. Örneğin, Clubhouse’un gördüğü ilginin ardından sesli sohbet odalarına odaklanan Facebook (Meta) da ses odaklı özellikler geliştirmekten vazgeçmişti.

Twitter Spaces, bültenler ve topluluklar gibi özellikler üzerindeki çalışmalarını arka plana atsa da; şirket “Düzenle” butonu üstünde çalışmaya devam ediyor. Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong, düzenlenmiş paylaşımların Twitter’ın web uygulamasında nasıl görüneceğini gösteren bir ekran görüntüsü paylaştı. Wong düzenleme özelliğinin paylaşımın yapılmasının ardından sınırlı bir süre için geçerli olacağı ve düzenleme geçmişinin de tweette görülebileceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER