Teknoloji

Twitter’ın beklenen düzenle butonu ile ilgili yeni ipuçları

twitter düzenle butonu

Twitter’ın düzenle butonu yavaş yavaş gerçeğe dönüşme yolunda ilerliyor. Son zamanlarda yeni Twitter özellikleri hakkında önceden haberler veren Jane Manchun Wong, bu butonun nasıl görüneceğine dair fikir edinmemizi sağlayacak yeni bulgular paylaştı.

Tahmin edebileceğiniz gibi, düzenleme işi oldukça basit olacaktır. Bir tweet’in açılır menüsünde “Tweet’i Düzenle” olarak işaretlenmiş bir düğmeye basıyorsunuz ve ardından bir tweet’i düzenleyebilirsiniz. Şu anda, bu düğmeye tıklamak için, bir tweet yayınladıktan sonra 30 dakikanız olacak gibi görünüyor. Bu, orijinal içeriğinizin karşınızda yer aldığı bir pencere açıyor ve burada düzenlemeleri istediğiniz gibi yapmanız mümkün oluyor. Sadece yazım hatalarını düzeltmekle kalmayabilir, her şeyi sil baştan yeniden yazabilirsiniz.

Düzenlenmiş tweet’lerin zaman etiketilerinin yanında, bunları temsil eden küçük bir “Düzenlendi” düğmesi olacak. Buna tıkladığınızda ise tweet’in önceki sürümlerini gösterecek bir Düzenleme Geçmişi sayfasına gitmek mümkün olacak.

Wong, birkaç hafta önce, Twitter her bir tweet’i değişmez hâle getireceğini, her bir sürümün kendi kimliğinin olacağını ve bunların hiçbirisinin kalıcı olarak silinmeyeceğini söylemişti. Üstelik Twitter’ın omurgasının en yeni sürümü web’de otomatik olarak yayınlayıp yaymayacağı da henüz net değil. Diyelim ki, yeniden düzenlenmiş ve daha önce web sayfasına yerleştirilmiş bir Teknoblog haberi okuyorsanız, bu sayfada düzenlenmiş tweet’in en son hâlini hemen görüp göremeyeceğiniz belli değil.

Ancak tweet’in eski, düzenlenmemiş bir versiyonuna bakıyor olsanız bile, Twitter size bu tweetin daha güncel versiyonu olacağı hakkında ipucu verecektir. Aşağıda “Bu Tweet’in yeni bir sürümü var” bölümüne bakın. Buna tıklarsanız, sizi hemen en yeni sürüme götürecektir.

Wong’un paylaştığı bu bulguların Twitter’ın ana omurgasında faaliyete geçirilmiş özellikten alınmış ekran görüntülerinin olmadığını belirtelim. O, uygulamayı istemci tarafında çalıştırarak kullanıcı arayüzünün nasıl göründüğünü görme imkanını elde edebiliyor.

İLGİLİ HABERLER