Teknoloji

Twitter’dan geçtiğimiz hafta yaşanan saldırıyla ilgili yeni açıklama

twitter microsoft

Twitter geçtiğimiz hafta karşı karşıya kaldığı büyük saldırıya dair bilgileri paylaşmayı sürdürüyor. Mikro blog servisi, saldırıda Hollanda’da seçilmiş bir siyasetçinin DM kutusuna da erişildiğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta yaşanan ve daha önce emsaline rastlanmayan büyük saldırıda Twitter’ın yüksek profilli kullanıcılarının hesapları, Bitcoin dolandırıcılığı için ele geçirilmişti. Hesabı dolandırıcıların eline geçen kişiler arasında eski ABD Başkanı Barack Obama ve 2020 seçiminde Donald Trump’a karşı yarışacak olan Joe Biden da bulunuyordu.

Twitter’dan verilen bilgiye göre, saldırganlar ele geçirdikleri 130 hesaptan 36’sının mesaj kutusuna erişti. Şirket, Hollandalı siyasetçi dışında başka bir siyasetçinin mesaj kutusuna erişildiğini gösteren bir işaret olmadığının altını çizdi.

Saldırganların mesaj kutularını hedeflediğini gösteren bulgulara daha önce de rastlanmıştı. Ele geçirilen 8 hesabın mesajları da barındıran arşivlerinin indirilmeye çalışıldığı ortaya çıkmıştı. Şirket, bu hesaplardan hiçbirinin “onaylanmış hesap” olmadığının altını çizmişti.

Mikro blog servisi, saldırganların erişebildikleri 130 hesabın geçmiş şifrelerini göremediğini de geçtiğimiz cuma günü duyurmuştu. Ancak e-posta adresi ve telefon numarası gibi kişisel bilgilerin görülmüş olma ihtimalinin yüksek olduğu da belirtilmişti.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen saldırıda Obama ve Biden’ın yanı sıra Tesla CEO’su Elon Musk’ın, Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in ve rap yıldızı Kanye West’in Twitter hesapları da dolandırıcıların eline geçmişti.

İLGİLİ HABERLER