Teknoloji

Twitter’dan saldırıyla ilgili yeni açıklama; şifreler dışarı sızmadı

twitter microsoft

Twitter çarşamba akşamı gerçekleşen ve şirketin içeride kullandığı araçlardan yararlanılan büyük saldırının ardından kullanıcı şifrelerinin dışarı sızdırıldığına dair herhangi bir kanıta rastlamadığını açıkladı. Bununla birlikte şirket, kilitlenmiş hesaplara erişimi yeniden sağlamak için çalışmaya devam ediyor. Twitter’ın destek hesabı üzerinden paylaşılan tweetler ile de konuyla ilgili olarak sürekli bilgilendirme yapılıyor.

Çarşamba akşamı korsanlar Twitter’da en çok takip edilen hesapları hedef almıştı. Eski ABD Başkanı Barack Obama, onun yardımcısı ve şimdiki başkan adaylarından Joe Biden, Elon Musk, Bill Gates ve Kanye West bitcoin dolandırıcılarının kurbanı olmuştu. Şirket birçok hesabı daha fazla etkilenmemesi için kilitlemişti. Dün akşam saatlerinde yayınladığı tweetlerle bu hesapların neden kilitlendiği hakkında bilgi verdi.

Twitter, “Çok dikkatli olmak ve dünkü olaya karşı insanların güvenliğini korumak için verdiğimiz karşılıkların bir parçası olarak, son 30 gün içinde hesabın şifresini değiştirmeye çalışan tüm hesapları kilitleme adımını attık.” dedi. Ayrıca şirket, bir hesabın kilitlenmesinin onun ele geçirildiği anlamına gelmediğini, kilitlenen hesapların sadece küçük bir kısmına erişildiğine inandığını da ekledi.

Twitter, bir an önce erişimi yeniden sağlamak için çalıştığını kaydetti. Ancak bu süreç yine belirli bir zaman alacak.

Twitter şifrelere erişildiğine inanmasa da, saldırganların direkt mesajlara erişip erişmediği hâlâ bilinmezliğini koruyor.

Bazı hesapların kilitlenmesine ek olarak Twitter, saldırının hemen ardından tüm onaylanmış hesapların tweet atmalarına da kısıtlama getirmişti. Ne var ki, onaylanmış hesaplar mevcut tweet’lerini retweet etme imkanına sahip olmuştu.

Çarşambayı perşembeye bağlayan gece, olayın hemen ardından bazı bilgiler veren Twitter, olayın arkasında şirket içinde kullanılan araçlarının da kötüye kullanılmasının bulunduğunu söylemişti. Bir Twitter çalışanının korsanlara, hesapların kontrolünü ellerine almaları için yardımda bulunduğu da iddia edilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER