Manşetler

Twitter hakaretle mücadele için şikayet ve sessize alma araçlarını geliştiriyor

apple twitter

twitterTroller Twitter’ın en büyük baş belalarından bir tanesi. Öyle ki, bazı şirketlerin Twitter’ı satın almamaya karar vermelerinde bu tür kullanıcıların da önemli bir neden olduğu düşünülüyor. Sosyal ağ şirketi kullanıcılarını ağzı bozuk hesaplardan korumak amacıyla birtakım özelliklerini daha da geliştiriyor.

Önümüzdeki günlerde, sadece kişileri değil, çeşitli anahtar kelimeleri veya terimleri, kullanıcıları, emojileri ve konu etiketlerini de sessize alma imkanına sahip olacaksınız. Böylelikle acımasız, küstah, rahatsız edici tweetlere dair bildirimlerden de uzak duracaksınız. Eğer insanlar bir konuşma içinde sizi etiketlemeye devam edecek olurlarsa, diğer bir deyişle tweetleri içine sizin kullanıcı adınızı da eklemeye devam ederlerse, bu konuşma dizisini de sessize alıp bildirim almayı durdurabileceksiniz.

twitter-sohbet-sessize-alma-151116-1twitter-sohbet-sessize-alma-151116-2Görmek istemediğiniz daha fazla içeriğin sesini kısma imkanının verilmesinin yanı sıra, Twitter diğer kullanıcıların refahını da sizin ellerinize teslim ediyor. Bugün itibarıyla sadece sizi değil, başkalarını da hedef alan küçük düşürücü veya nefret içeren tweetleri de şikayet edebileceksiniz. İnsanları ırk, etnik köken, cinsel tercih, cinsiyet, din, yaş, fiziksel engel veya hastalık gibi unsurlar açısından hedef alan tweetlerden Twitter’ın haberdar olmasına yardımcı olacaksınız. Şirket destek ekibini politikası hakkında daha fazla bilgilendirdiğini ve gelecek şikayetleri çözecek araçları iyileştirdiğini söylüyor.

twitterTwitter, konuyla ilgili olarak yaptığı duyuruda kötü ifadeler içeren içerikleri kontrol etme konusunda sorunlar yaşadığını kabul ediyor. İnsanlar arasında açıklığın avantajından yararlanma ve bu ortamı başkalarına hakaret etmek için kullanma konusunda artan eğilimi gördüklerini, ancak sosyal ağın herkese açık ve gerçek zamanlı işleyen doğasından dolayı hakaret dolu içerikleri kontrol altına alma konusunda zorluklar yaşadığını dile getiriyor. Bununla birlikte yeni aldığı bu önlemlerin de siteyi tamamen temizlemeye yetmeyeceğini, ancak yaşananlardan ders aldıklarını ve buna göre ekibi iyileştirmeye kendisini adadığını da vurguluyor.

İLGİLİ HABERLER