Teknoloji

Twitter doğrudan mesajlaşma işlevi için özel bir uygulama planlıyor

avrupa birliği twitter elonjet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter doğrudan mesajlaşma özelliğini vitrine çıkarmaya hazırlanıyor. AllThingsD’nin haberine göre, yakında halka açılacak olan şirket doğrudan mesajlaşma özelliği için bağımsız bir uygulamanın planlarını yapıyor. Twitter’ın planladığı uygulama akıllara ilk etapta 2011’in ağustos ayında yayınlanan Facebook Messenger uygulamasını getiriyor.

twitter-yeni-kus-logo-060612

Haberde Twitter yöneticilerinin bir dönem doğrudan mesajlaşma özelliğinden tamamen vazgeçmeyi düşündüğü, ancak WhatsApp, SnapChat, Kik, BBM, Line gibi mesajlaşma servislerinin rekor seviyesindeki kullanıcı seviyelerinin ardından bu karardan vazgeçildiği ve Twitter’ın doğrudan mesajlaşma özelliğini kullanıcı tabanını genişletmek için yeni bir yol olarak gördüğü ifade edildi.

AllThingsD uygulamanın yıl sonu itibarıyla yayınlanabileceğini belirtirken, uygulamanın nasıl bir yapıda olacağı henüz bilinmiyor. Twitter’ın özünden farklı bir uygulama sunması kulağa garip gelse de, şirket daha önce de iOS için yayınladığı Twitter Music uygulamasıyla bu yola adımını atmıştı.

Bundan bir süre öncesine kadar doğrudan mesajlaşma özelliğini takip esasına dayandıran Twitter, kullanıcıların sadece kendilerini takip edenlere doğrudan mesaj göndermesine izin veriyordu. Geçtiğimiz hafta itibarıyla bu yaklaşımında değişikliğe giden şirket, kullanıcıların takip ettikleri diğer Twitter kullanıcılarına doğrudan mesaj göndermesini de mümkün kılmış ve özelliğin dağıtımına başlamıştı. Halka arz ile birlikte Twitter’ın kullanıcılarına sunduğu servislerin sayısını artırması öngörülüyor.

İlgili >> AllThingsD

İLGİLİ HABERLER