Teknoloji

Twitter, doğrulanmamış hesapların günlük DM gönderimini sınırlayacak

twitter dm

Twitter, çok yakında doğrulanmamış hesapların günlük olarak gönderebilecekleri doğrudan mesaj sayısına bir sınırlama getireceğini duyurdu. Bu değişiklikle birlikte sınırsız DM gönderimi için Twitter Blue aboneliği gerekecek.

Twitter, henüz ne kadar bir günlük DM sınırlaması olacağını belirtmedi. Şirket, bu değişikliklerin uygulamaya giriş tarihini de cuma günü olarak duyurdu. Twitter’dan yapılan açıklamada, bu hamlenin istenmeyen mesajları azaltmayı hedeflediği belirtildi. Ancak bir diğer açıdan bakıldığında, bu gelişme aynı zamanda kullanıcıları Twitter Blue aboneliğine yönlendirme stratejisinin bir parçası gibi görünüyor.

Twitter sahibi Elon Musk, platformdaki spam problemini çözme konusuna özellikle odaklanmış görünüyor. Musk, Twitter’ı satın alma teklifinin resmi olarak kabul edilmeden önce, “Spam botları yenilgiye uğratmak veya bu uğurda ölmek üzereyiz!” şeklinde bir tweet atmıştı. Ancak bir ay sonra, Twitter’ın botlar ve spam’ın aylık aktif kullanıcıların yüzde beşinden azını oluşturduğu yönündeki hesaplamasını destekleyecek ayrıntıları beklerken, Twitter’ın satın alması “geçici olarak durdu” dedi.

Bunun yanında geçtiğimiz hafta, Twitter bir DM ayarını da duyurdu ve bu da istenmeyen mesajları azaltmayı amaçladığı belirtildi. Eğer DM’lerinizi açık tutarsanız, Twitter’ın yeni ayarı takip etmediğiniz doğrulanmış kullanıcılardan gelen DM’leri ana gelen kutunuz yerine ikincil “mesaj talebi” gelen kutusuna taşıyor. Fakat bu değişiklik, Twitter Blue için ödeme yapmayan kullanıcıların size hiç mesaj gönderememesini de engelliyor.

Yakın zaman önce, Musk ayrıca tweetleri okuma üzerine “geçici” oran sınırlamaları getirdi ve bu sınırlamalar altında, Twitter Blue aboneleri doğrulanmamış kullanıcılardan çok daha fazla tweet okuyabiliyor. Bu oran sınırlamalarının hala geçerli olup olmadığı ise belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER