Teknoloji

Twitter bülten servisi Revue’yi kapatıyor

twitter bülten

Twitter bülten servisi Revue’yi 2023’ün ilk ayında kapatacağını açıkladı. Bu açıklamanın şirketin eski CEO’su ve kurucusu Jack Dorsey‘in mevcut yönetimin eleştirilerine Revue üzerinden yanıt vermesinin ardından yapılması dikkat çekiyor.

Revue tarafından yapılan açıklamada servisin 18 Ocak 2023 itibarıyla kapatılacağı ve servisteki tüm verilerin silineceği belirtildi.

Twitter Revue’yi 2021’in başında satın almıştı. O dönemde şirket bu satın almayı platformu için doğal bir genişleme olarak nitelemişti. Geçtiğimiz yıl içinde Twitter’da ücretli bültenlerin sayısının artması, bunun mantıklı bir hamle olduğunu göstermişti. Satın almanın ardından Revue’yi kendi platformuna yaklaştıran Twitter, kullanıcı profillerine Revue’ye kayıt olma seçeneğini eklemişti. Daha sonra da Revue bültenlerine doğrudan tweetler üzerine abone olma imkanı sunulmuştu.

Twitter bülten formatının popülaritesinin azalmasını da dikkate almışa benziyor

Ancak bütün bunlar Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından ve bültenlerin popülaritesinin azalmasından önceydi. Musk, Twitter’la ilgili en önemli hedeflerinden birisinin de uygulamayı sadeleştirmek olduğunu belirtmişti. Bu doğrultuda platformdan bazı özellikleri kırpan şirketin son kurbanı da Revue olmuş gibi görünüyor.

Twitter bülten dağıtımını Revue üzerinden yapan ve bunun için ücret alan kullanıcılarına 20 Aralık itibarıyla tüm ücretli aboneliklerin sonlandırılacağını belirtti. Böylelikle Revue kapandıktan sonra abonelerden para alınmasının engellenmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER