Teknoloji

Twitter Blue aboneleri için yanıtlarda öncelik ve 60 dakikalık videolar aktif oldu

twitter blue

Twitter Blue, TechCrunch tarafından tespit edilen güncellenmiş bir özellik listesine göre, aboneler için “yazışmalarda öncelikli sıralamalar” ve 60 dakikaya kadar video yükleme dahil olmak üzere yeni avantajlar sağlamaya başladı. Her iki özelliğin de sözü geçen ay Elon Musk tarafından verilmişti. Ayda 8 dolar ödeyen Blue abonelerinin “yanıtlarda, bahsetmelerde ve aramada öncelik” ve uzun videolar yayınlayabilme yeteneği alacağı vadedilmişti.

Destek sayfasında yer alan “bu özellik etkileşimde bulunduğunuz Tweetlerdeki yanıtlarınıza öncelik verir” ifadesi ile yanıt önceliği özelliğinin artık etkin olduğu gösteriliyor. Birkaç tweet’te yeni ayrıcalığın yansımaları görülüyor. Birçoğu fazla takipçiye sahip olmayan Twitter Blue abonelerinin yanıtları üstlerde gösteriliyor. Ne var ki, ayda 8 dolar ödeyen kullanıcıların yanıtlarda her zaman en üstte görünüp görünmeyeceği de net sayılmaz.

Twitter destek birimi, daha önce öncelikli sıralamaların “dolandırıcılık, spam ve botların görünürlüğünü azaltmaya yardımcı olacağını” söylemişti. Ancak bazı kullanıcılar, yeni sistemin ödeme yapmayan kullanıcılar için deneyimi azaltacağı veya ücretli önceliğin spam gönderenlerin, trollerin ve diğerlerinin mesajlarını güçlendirmesine yardımcı olabileceği konusunda endişelerini dile getirmişti.

Twitter Blue abonelerine daha uzun ve yüksek çözünürlüklü video yükleme imkanı

Yeni video ayrıcalıkları sayesinde Twitter Blue kullanıcıları normalde geçerli olan 10 dakika uzunlukta ve 512 MB boyutlu videoları yükleme imkanı yerine, 1080p çözünürlüğe kadar ve en fazla 2 GB büyüklükte videoları yükleyebilecekler. Ancak bu yenilik sadece web üzerinde geçerli olacak. 10 dakika kuralı hâlâ iOS ve Android uygulamalarında geçerli olmaya devam ediyor.

Öte yandan Twitter, “kendileri ve iş ortakları tarafından dağıtım, alıntı, yayım veya yayın için orijinal videonun değiştirilebileceğini veya uyarlanabileceğini” veya izleyicinin internet hızlarına bağlı olarak bit hızının/çözünürlüğün değiştirilebileceğini belirtiyor.

Musk, YouTube’un şu anda uyguladığı yüzde 55’lik komisyonu bile geçebileceğini belirterek, Twitter’ın yüklenen videolar için eninde sonunda içerik oluşturuculara ödeme yapacağını söyledi. Ancak bunun reklamlarla mı yoksa başka yollarla mı yapılacağı belirtilmedi. Denetleme ekibinin büyük bir kısmının kovulduğu veya istifa ettiği göz önüne alındığında, korsanlıkla ilgili sorunları nasıl çözebileceği de net görünmüyor.

Twitter Blue aboneleri için mevcut diğer özellikler arasında yer imi klasörleri, uzun ileti dizileri için bir okuyucu arabirimi ve tweet’leri gönderildikten sonra belirli bir süre içinde “geri alma” yeteneği yer alır.

Ayrıca Twitter, yakın zamanda tüm kullanıcıları için tweet görüntülenme sayılarını gösterme özelliğini eklemişti.

Twitter Blue abonelikleri henüz Türkiye’ye açılmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER