Teknoloji

TweetDeck yenilendi, Twitter Blue aboneliğinin parçası oldu

tweetdeck twitter blue

Twitter, neredeyse iki yıldır test ettiği TweetDeck’in yeni versiyonunu resmen kullanıma sundu. Konuyla ilgili açıklama Twitter’ın Destek hesabı aracılığıyla paylaşıldı. TweetDeck’in son zamanlarda yaşadığı sorunlardan kurtulması amacıyla böyle bir adım atıldığı belirtilirken, bu değişiklik uygulamanın kullanıcı kitlesinde de bir dönüşümü beraberinde getirecek. Artık TweetDeck Twitter Blue aboneleri tarafından kullanılabilecek. Bu zorunluluk 30 gün sonra aktif hâle gelecek.

İki Twitter çalışanı tarafından yapılan paylaşımlara göre, tüm kullanıcılar yeni TweetDeck sürümüne geçmek zorunda kalacak. Bu paylaşımlar, TweetDeck’in eski sürümüne ne olduğuna dair bazı küçük açıklamalar da barındırıyor. Eski versiyonu kullanan hemen hemen herkes için uygulama işlevsiz hâle gelmiş durumda.

Twitter’ın tweet okuma sayısına sınırlama getirmesinin ardından hatalar görülmeye başlasa da, Twitter çalışanları TweetDeck’in sorunlarının bundan kaynaklanmadığını savunuyor. Sorunların Twitter’ın veri kazımayı önlemek için eski API’leri kaldırmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Paylaşımlardan birinde, tweet görüntüleme sınırının sadece yeni TweetDeck ve Twitter için geçerli olduğunun altı çiziliyor. Diğer paylaşımda da sorunların görüntülenen tweet sayısının TweetDeck problemleriyle ilgili olmadığı vurgulanıyor. Kullanıcıların TweetDeck’in yeni versiyonuna yönlendirilmesi bu hafta itibarıyla başlayacak.

TweetDeck Twitter Blue aboneliklerini artırma konusunda nasıl bir katkı sağlayacak?

TweetDeck Twitter Blue aboneliklerinin artmasına nasıl etki edecek şu an için bilinmiyor. Ancak ortada sürpriz bir durumun olmadığını belirtmek gerekiyor. Zira Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınmasından ve Twitter Blue aboneliğinin yapısının değişmesinin ardından TweetDeck’in kullanımının da ücretli hâle gelebileceği iddiası ortaya atılmıştı.

İLGİLİ HABERLER